Babos Tímea olyat tett, amit korábban még soha

Babos Tímea sérülése miatt nem indul a US Openen. A magyar teniszező tízéves profi pályafutása során először kényszerül kihagyni Grand Slam-tornát.

Magyar Nemzet
2021. 08. 21. 11:03
BABOS Tímea
Babos Tímea egyesben nem jutott messzire, párosban még javíthat Wimbledonban Fotó: Yoan Valat Forrás: MTI/EPA
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Sorra mondják le a US Open-részvételt a legnagyobb játékosok. Bár eredménysora nem mérhető a hosszú kihagyás előtt álló Roger Federeréhez vagy Rafael Nadaléhoz, a magyar teniszező személyében is egy párosban négyszeres Grand Slam-győztes versenyző jelentette be, hogy nem indul New Yorkban.

Közösségi médiafelületein Babos elárulta, hogy továbbra is a Wimbledonban elszenvedett sérülése akadályozza a játékát, és ő maga sem tudja, hogy mikor térhet vissza a pályára.

Babos 2011 óta profi teniszező, azóta egyetlen Grand Slam-tornát sem kényszerült kihagyni sérülés miatt. Párosban kétszer megnyerte az Australian Opent és a Roland Garrost is, egyesben éppen a US Openen érte el a legjobb eredményét, 2016-ban a harmadik körbe jutott. Ebben az évben viszont mintha el lenne átkozva.

Az augusztus 30-án rajtoló US Openen a férfiak között biztosan a főtáblán szerepel, női egyesben Gálfi Dalma, Udvardy Panna és Bodnár Anna a jövő heti selejtezőben lesz érdekelt.

(A borítóképen: Babos Tímea Fotó: MTI/EPA/Yoan Valat)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.