Élő közvetítés
Románia
ÉLŐ
Ukrajna

Benzema a mobiljával mutatta meg, meddig hosszabbított a Reallal

Hivatalos honlapján jelentette be a Real Madrid, hogy 2023-ig meghosszabbította Karim Benzema szerződését. A 33 éves francia válogatott csatár így elviekben akár a királyi gárda történetének öt legtöbb meccsen szerepelt labdarúgója közé kerülhet.

Magyar Nemzet
2021. 08. 20. 16:14
Karim Benzema
Karim Benzema volt a Real nyerőembere Fotó: EPA/JUANJO MARTIN
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Már így is a Real Madrid legtöbb meccsen bevetett légiósa, hiszen eddig 560 tétmérkőzésen viselte a klub mezét, amivel tizedik a rangsorban, az első kilenc helyen pedig csak spanyol futballisták állnak előtte.

A pályára lépési rekordot Raúl tartja 741 találkozóval, az ő befogása a következő két évben lehetetlen Benzemának, aki idényenként negyven-ötven meccsel számolhat. Ha ezt a cirka nyolcvan–száz találkozót megelőlegezzük neki, akkor viszont megelőzheti a rangsor ötödik helyén álló Santillanát (645).

Benzema 2009 nyarán csatlakozott a Real Madridhoz, amely 35 millió eurót fizetett érte. Ugyanekkor igazolta le a csapat Cristiano Ronaldót is, aki mögött sokáig óhatatlanul az árnyékban élt a francia támadó. Amióta viszont a portugál a Juventusba távozott, az elmúlt három idényben Benzema megtáltosodott, kétszer 30, egyszer 27 gólt szerzett.

Összességében 560 tétmérkőzésen 281 gólt szerzett és 144 gólpasszt adott a Realban, amelyet tehát még újabb két teljes idényen keresztül erősíthet. A 2023-as évszámot a telefonjába pötyögve maga a játékos árulta el.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.