Csillagászati fizetéssel újabb sztárokat csábítana el a PSG

Lionel Messi, Sergio Ramos és Georginio Wijnaldum után további sztárok szerződtetésére készül a francia élvonalbeli labdarúgó-bajnokságban szereplő Paris Saint-Germain.

2021. 08. 19. 10:04
null
fbl-FBL-FRA-LIGUE1-PSG-TRAINING-MESSI Fotó: BERTRAND GUAY
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A keserű véget ért idényt követően – a bajnokságban csupán a második lett, a Bajnokok Ligájában pedig az elődöntőben kiesett – a Paris Saint-Germain nagybevásárlással próbálta begyógyítani a keletkezett sebeket és betömni az esetleges lyukakat a játékoskeretben. Ennek jegyében félcsapatnyi világsztárt szerződtetett: a támadószekcióba Lionel Messit, a középpályára Georginio Wijnaldumot, kapusposztra Gianluigi Donnarummát és a leginkább a megerősítésre szoruló védelembe Sergio Ramost és Achraf Hakimit. A franciák mindezt ráadásul nagyon okosan tették, utóbbiért hatvanmillió eurót fizettek az Internek, a többi futballista viszont szerződése lejártával ingyen érkezett.
És mint tudjuk, ha egy üzlet beindul, akkor nincs megállás. A dúsgazdag klubot a napokban három újabb játékossal is szóba hozták, akik közül kettő szintén egy fillérjükbe sem kerülne, igaz, csak jövőre jár le a Juventusszal, illetve a Manchester Uniteddel kötött megállapodásuk. Az egyikük akit a Manchester Cityvel és a Real Madriddal is összeboronáltak a külföldi lapok, a másik pedig Paul Pogba. A MU középpályása egyelőre nem hosszabbította meg a szerződését a jelenlegi együttesével, a PSG ezt kihasználva csillagászati fizetéssel csábítaná őt haza Franciaországba. Az angol Independent értesülései szerint a párizsiak heti 600 ezer eurós bérezést ajánlanának Pogbának, ami majdnem a duplája a Manchesterben megkapott heti 350 ezer eurójának. A pénz pedig nagy úr, és ez a taktika a franciáknak már korábban is bevált: Wijnaldumnak háromszor akkora fizetést kínáltak, mint a Barcelona, és a holland játékos ezt „meghálálva” őket választotta.
A Paris Saint-Germain következő szerzeményére minden bizonnyal nem kell a következő nyárig várni, és a Rennais fiatal tehetsége, még a nyáron a fővárosba igazolhat. A 18 éves középpályást 2022 nyaráig köti kontraktus a Rennais-hez, és ha az angolai játékos nem ír alá új szerződést, a klub harmincmillió euróért túladna rajta.

Fotó: Christophe Petit Tesson

A PSG frissen igazolt játékosai (képünkön) közül eddig csak Hakimit és Wijnaldumot vetette be tétmeccsen. A csapat ennek ellenére is remekül kezdte az idényt, két sikerével a harmadik a Ligue 1 tabelláján. Kedden kiderült, hogy a meccshiánnyal küzdő Messi várva várt bemutatkozása jövő vasárnap a Reims otthonában lesz esedékes, tehát az argentin aranylabdásnak újabb francia bajnokit kell tétlenül végigülnie: a harmadik forduló pénteki nyitómérkőzésén (21.00, tv: Digi Sport 1) az eddig nyeretlen Brest vár Mauricio Pochettino gárdájára.
A hatszoros aranylabdás érkezése azonban már így is rengeteget hozott a párizsi klubnak, a transzfer bejelentését követően a hivatalos boltból elkapkodták a Messi nevével ellátott szereléseket, egészen szeptember végéig kell várniuk a vágyakozó rajongóknak az „árufeltöltésre”. A hírek szerint mind­össze hét perc alatt 150 ezer mez talált gazdára, ami a 158 eurós vételárat tekintve 23,7 millió euró bevételt jelent – igaz, az összeg túlnyomó többsége a szponzori megegyezésnek köszönhetően a gyártó Nike-hoz futott be. Nasszer El-Khelafi, a Paris Saint-­Germain elnöke ugyanakkor már a napokban kijelentette, hogy a világot sokkolni fogják az argentin csillag szerződésével kapcsolatos bevételi adatok, ha meglátják azokat.

A borítóképen: a PSG edzésén. A forrás: AFP/Bertrand Guay.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.