Élő közvetítés
Ukrajna
ÉLŐ
Belgium
Szlovákia
ÉLŐ
Románia

Djokovics két legyet üthet egy csapásra New Yorkban

A világelső beállíthatja Rod Laver rekordját, és megszerezheti a 21. Grand Slam-győzelmét a US Openen.

Szilágyi
2021. 08. 30. 6:23
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Tavaly a koronavírus-járvány és a szigorú New York-i biztonsági intézkedések, idén sérülés miatt maradnak többek távol a US Openen. Az egyaránt 20-szoros Grand Slam-győztes és mellett a csuklóproblémákkal küszködő címvédő Dominic Thiem sem indul az év utolsó Grand Slam-versenyén. A nőknél Serena Williams, a Margaret Court 24 GS-győzelmet számláló rekordra évek óta ácsingózó amerikai nagyasszony a legnagyobb név, aki nem áll rajthoz Flushing Meadow-ban.

 

Fotó: Hannah Mckay


Idén Novak Djokovics rekordbeállítása és csúcsdöntése a legfontosabb téma a US Openen. A 34 éves szerbet egy éve leléptették New Yorkban, amiért dühében a labdával torkon ütött egy vonalbírót, azóta minden Grand Slam-versenyt megnyert. Ha a US Openen is diadalmaskodik, akkor beállítja Rod Laver 1969-es naptári Slam-rekodját, és megelőzi a rangsorban a Federer, Nadal kettőst.

 

Fotó: Getty Images/Sarah Stier

Az olimpia elődöntőjében és bronzmérkőzésén is alulmaradt Djokovics pihenten érkezik New Yorkba, Tokió óta nem indult versenyen. A belgrádi születésű játékos legkorábban az elődöntőben találkozhat az olimpián őt legyőző Alexander Zverevvel, akit a torna egyik esélyesének tartanak. A másik ágon a papírforma szerint a ranglista második helyezettje, az orosz Danyiil Medvegyev és a görög Sztefanosz Cicipasz érhet oda az elődöntőbe.

 

Fotó: AFP/Getty Images/Sarah Stier

 A férfimezőny egyetlen magyar indulója, Wimbledonban a negyeddöntőig jutott, azóta ért el számottevő eredményt; a nyíregyházi játékos a 37 éves, olasz Andreas Seppi ellen kezd.

 

Fotó: AFP/Kena Betancur

A nőknél a térdsérüléssel bajlódó Serena Williamst leszámítva minden esélyes elindul. 

 

Fotó: Getty Images/Dylan Buell

A ranglistavezető Ashleigh Barty mellett a japán Oszaka Naomi a két fő esélyes, de érdemes figyelni a csehekre (Pliskova, Krejcikova, Muchova, Kvitova) is. A mezőny egyetlen magyar indulója, Gálfi Dalma a horvát Petra Martic ellen mutatkozik be az év utolsó Grand Slam-versenyén.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.