időjárás 6°C Vilma 2022. december 5.
logo

Előkerültek a magyar drukkerek Bernben + fotó

Szilágyi László (Bern)
2021.08.18. 20:46 2021.08.18. 21:59
Előkerültek a magyar drukkerek Bernben + fotó

Ahogy korábban jeleztük, Magyarországról nem érkezett szurkoló Bernbe, a Young Boys–Ferencváros Bajnokok Ligája-selejtezőre. De a helyi magyar kolónia tagjai ellátogattak a Wankdorf-stadionba.

Olyan nagyon nem volt nehéz kiszúrni őket. Egy kisfiú két magyar mezbe öltözött nővel szaladgált a sárga-fekete színekben pompázó, békésen sörözgető Young Boys-szurkolók között. Kiderült, a gyerkőc és kísérői Svájcban élnek, és amint értesültek a Ferencváros látogatásáról, nem haboztak, azonnal beszerezték a jegyet, hiszen nem volt kérdés: ők ott lesznek a Wankdorf-stadionban.

– Több mint húsz éve itt élünk – jegyezte meg a Felvidékről származó nő, majd sietve hozzátette, igazán nagyra értékeli a médiaérdeklődést (a Nemzeti Sport videóriportot forgatott a helyszínen), de ha még magyarokat szeretnénk látni, akkor a stadion túloldalát javasolja. – Ott gyülekeznek a marosvásárhelyiek – indokolt.

Valóban ott voltak, de nem csak ők. A Svájcban élő magyar kolónia több tagja is megtisztelte jelenlétével a Ferencváros látogatását. – Szerintem kettő egyre nyerünk – mondta egy Budapestről származó, de már évtizedek óta Bernben élő úr. A többiek sem akartak lemaradni tőle, önbizalomból nem volt hiány, és hangerőből sem. Amikor összeálltak a magyarok egy csoportképbe, lehettek vagy húszan, elkurjantották magukat néhányan. Dübörgött a „Mi vagyunk a Ferencváros” – rigmus, néhány Young Boys-drukkernek is feltűnt a hangerő. Ők visszafogottan hangoltak a meccsre.
Majd a stadionban kieresztik a hangjukat.

Hírlevél feliratkozás
Nem akar lemaradni a Magyar Nemzet cikkeiről? Adja meg a nevét és az e-mail címét, és mi naponta elküldjük Önnek legjobb írásainkat.