Fucsovics Grand Slam-elődöntőben? A svéd legenda szerint könnyen megtörténhet

Szeptember elején kezdődik az év utolsó Grand Slam-versenye, a US Open. Mats Wilander, a hétszeres Grand Slam-győztes svéd teniszező szerint Fucsovics Márton újabb szintet léphet. Wilander azon sem csodálkozna, ha a magyar játékos előbb-utóbb, akár már a US Openen elődöntőt játszana. A svéd klasszis a Nemzeti Sportnak beszélt Djokovics esélyeiről és a női teniszezőkről is.

Magyar Nemzet
2021. 08. 25. 13:21
ATP - Qatar Open
Éljátékosunk problémája megoldódott, reméljük, felmelegítve nem csak a töltött káposzta jó Fotó: REUTERS/Ibraheem Al Omari
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

a Mats Wilander magyarokkal kapcsolatban nyilatkozik, akkor arra érdemes odafigyelni. Az év elején megjósolta, hogy Fucsovics Márton hamarosan Grand Slam-negyeddöntőt játszhat. A hétszeres GS-győztes svéd klasszis, az Eurosport szakkommentátora a Nemzeti Sportnak adott interjúban továbbá fényes sikereket jósolt Fucsovics Mártonnak. – Fucsovics tett egy fontos és nagy lépést a megfelelő irányba, amint erre sokan számítottunk. Azt mindenki tudja róla, hogy nagyon kiegyensúlyozott játékos, de igazából ennél is több. Hatalmas fegyvere a tenyerese és a fonákja, nehéz kitalálni, hogyan szervál, nagyon gyors és erős. Ha a játék minden elemében előrelép további egyszázaléknyit, az összeadódva hat-hét százalékos fejlődést jelent. Sohasem tudhatjuk előre, mikor tud újabb szintet lépni – elképesztően veszélyes teniszező minden stílusban, minden borításon, akkor is, ha meleg van, ha hideg, ha szabadtéren játszanak vagy éppen fedetten, akár lassan, akár gyorsan. El tudom képzelni, hogy Mártonnak a Grand Slam-elődöntő is sikerülhet – mondta Wilander. 

 

Fotó: Mike Hewitt

 

A svéd legenda beszélt Novak Djokovicsról, a kiöregedő klasszisok esetleges motivációs hiányosságairól és a női tenisz átrendeződéséről is. Wilander szerint a szerb világelsőnek nem biztos, hogy jót tett a tokiói olimpián elszenvedett két vereség, így az ellenfelek egyre inkább megérzik a vérszagot, nevezetesen azt, hogy a szerb sem legyőzhetetlen. 

Andy Murray, Serena Williams és Roger Federer kapcsán Wilander megjegyezte, hogy „kissé kiveszett belőlük a mindent elsöprő versenyszellem”. A női tenisz fejlődése szempontjából nem tragédia, hogy a legutóbbi nyolc Grand Slam-versenyt hét különböző játékos nyerte meg. 

 

A teljes interjút ITT lehet elolvasni. 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.