Ha „ló” nincs, jó lesz Cristiano Ronaldo is?

Az olasz Corriere dello Sport meglepő teóriát szellőztetett meg: értesülései szerint Cristiano Ronaldo akár a Manchester Citynél is kiköthet ezen a nyáron.

Magyar Nemzet
2021. 08. 17. 21:08
null
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Hónapok óta témát szolgáltat az angol sportsajtónak, hogy mi lesz sorsa. A Tottenham Hotspurtől elvágyódó sztárcsatár és a támadóra vadászó Manchester City régóta kacérkodik egymással. A klub már lépéseket is tett az ügy érdekében, Londonban viszont eddig süket fülekre talált, ugyanis Kane áráról merőben más a két tárgyaló fél elképzelése: a City százmillió fontot szánna a labdarúgóra, miközben a Spurs 150 milliót követel érte.

A címvédő manchesteri együttes már egy alkalommal bankot robbantott ebben az átigazolási szezonban – Jack Grealishért 117,5 millió eurót utalt át az Aston Villa számlájára –, így szeretné olcsóbban megúszni második nyári vételét. Itt jöhet a képbe legalábbis az olasz lapok szerint. A Corriere dello Sport úgy értesült, hogy a Juventus 25 millió font fejében túladna a veterán csillagon, aki ez esetben Manchester „kék felén” köthetne ki. Ez igencsak meglepő fordulat lenne, tekintve, hogy portugál játékos egykoron, hat idényen keresztül a városi rivális Unitedet szolgálta.

Másrészt Ronaldo 36 évesen is bombaformában futballozik, nem csoda, ha körüllengik a kérők: az előző évadban 44 pályára lépése alkalmával 36 találatot jegyzett, a Juventus legeredményesebb játékosa volt az olasz bajnokságban. Kétséges, hogy a Zebrák könnyű szívvel – és olcsón – elengednék az ötszörös aranylabdást, akinek 2022 nyarán jár le a szerződése Torinóban. Erről tanúskodtak Pavel Nedvěd, a klub alelnökének szavai is, aki még júliusban kijelentette, a csapat ragaszkodik gólvágójához.

A portugál jövőjével kapcsolatban a közelmúltban más pletykák is felreppentek. A spanyol AS szaklap írta meg, hogy a 2022/23-as idényre összeállhat a Messi–Ronaldo álomduó a francia fővárosban, ugyanis az argentin szélső után egykori vetélytársára is rátenné a kezét a Paris Saint-Germain. Cristiano Ronaldónak – a szerződése jövő évi lejárta után feltehetően a Real Madridhoz igazoló – Kylian Mbappét kellene pótolnia.

Az átigazolási időszak augusztus 31-én zárul Európában – a nyár végére tehát megtudjuk, hogy az elrugaszkodott feltevések közül megvalósul-e bármelyik is.

 

A borítóképen: Cristiano Ronaldo. Fotó: EPA/Alessandro Di Marco.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.