Hatalmas bravúr Prágában: egy lépésre a BL-főtáblától a Fradi

Ígéretes helyzetből, kétgólos előnyről várta a Bajnokok Ligája harmadik selejtezőkörének visszavágóját a Ferencváros a Slavia Praha ellen, de a mérkőzés nagy részében úgy tűnt, cseh ellenfele föléje kerekedik, és ledolgozza a hátrányát. De mégsem így alakult. A Fradi végül egy kapura lövéssel, egy kapott góllal, a végén emberhátrányban hozta le a prágai visszavágót, és 2-1-es összesítéssel jutott a BL negyedik selejtező körébe.

2021. 08. 10. 21:01
null
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Nem volt szokványos jelenet. A Slavia Praha–Ferencváros BL-selejtező kezdete előtt a békésen sörözgető hazai szurkolók kiszúrták maguknak Oscar Dorleyt. A prágaiak libériai játékosa nem vedelni készült, a stadion szomszédságában épült szálloda halljában várt a liftre, és mérsékelt lelkesedéssel fényképezkedett a drukkerekkel. Utóbb kiderült, a szálloda föld alá süllyesztett szintje köti össze az Eden Arénát és a hotelt. Ehhez képest nem volt semmi meglepő abban, hogy Dorley ott és akkor várakozott. Jindřich Trpišovský a meccs előtti napon jelezte, hogy több változás is lesz a Budapesten 2-0-ra kikapott csapata összeállításában, de Tarasz Kacsaraba az Üllői úti meccs negatív főszereplője sem tudott kiszorulni a kezdőből. Peter Stöger, a Ferencváros edzője egy helyen változtatott a múlt héthez képest: a nyáron szerződtetett marokkói középcsatár, Ryan Mmaee helyett egy univerzális védő, került be a zöld-fehérek kezdő tizenegyébe, amely így festett: Dibusz – Wingo, Botka, Blazic, S. Mmaee, Civic – Laidouni, Haratin, Zachariassen, Uzuni – Nguen. 

 

Fotó: Nemzeti Sport/Szabó Miklós


Amint az várható volt, a Slavia vette a kezébe a találkozó irányítását. A Ferencváros nem tudta hosszú ideig birtokolni a labdát, talán túlságosan is védekező felállást választott. Elől Nguen révén két veszélyes helyzetet is kialakított. Bő fél óra múlva állandósult a Slavia fölénye, és a 36. percben megszerezte a vezetést a házigazda: Abdallah Sima húzott el a bal oldalon Henry Wingo mellett, a középre tett labdáját Lukás Masopust az ötösön földbe gyökerezett lábbal álló Miha Blazic és Eldar Civic kíséretében a kapuba passzolta. Kicsit megzavarodott a Fradi a bekapott góltól, de még egy ellencsapásra futotta tőle a szünet előtt, Civic beadása után Botka Endre fejelt fölé. 

 


A szünetben cserélt a Fradi: a sokat bizonytalankodó Samy Mmaee helyett Adnan Kovacevic érkezett a folytatásra. Nem változott a forgatókönyv: a Slavia a kapuja elé szegezte a Ferencvárost. Stöger cseréi (Ryan Mmaee, Somalia, Zubkov) sem tudtak segíteni. Hét perccel a vége előtt Civic megkapta a második sárga lapját, megfogyatkozott a Ferencváros a végjátékra, de hősiesen őrizte az előnyét. És ez elégnek bizonyult a továbbjutáshoz, a Fradi 2-1-es győzelemmel jutott tovább, és már csak egy lépésre van a BL-főtáblától.

 

A következő körben a kolozsvári CFR-t kiejtő svájci Young Boys csapatával a Bajnokok Ligája főtáblára kerülését játszik. Az első mérkőzését a jövő héten rendezik.

Bajnokok Ligája, harmadik selejtezőkör, visszavágó mérkőzés: Slavia Praha–Ferencváros 1-0 (1-0), 16 000 néző, Prága, Eden Aréna. Gólszerzők: Masopust (36.). Továbbjutott a Ferencváros (2-1-es összesítéssel). 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.