Kulcsfontosságú magyar siker az Eb-nyitányon

A magyar női röplabda-válogatott 3-1-re legyőzte Szlovákiát az Európa-bajnokság első fordulójában, ezzel nagy lépést tett afelé, hogy bejusson a kontinensviadal egyenes kieséses szakaszába.

2021. 08. 21. 9:28
magyar női röplabda-válogatott
Forrás: Facebook/Magyar Röplabda Szövetség
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A négy hatcsapatos csoportot négy különböző országban rendezik a 2021-es női röplabda Európa-bajnokságon. A magyar válogatott Horvátországban vívja a csoportküzdelmeket, a cél pedig a továbbjutás, ehhez a hatosban az első négy között kell zárni.

A magyar válogatott fontos mérkőzéssel kezdett Szlovákia ellen, és remek rajtot vett, az első szettet végig vezetve nyerte meg, Németh Anett váratlan befejezésével. A második játszmában sokáig a szlovákok vezettek, de a hajrában fordított Jakub Głuszak együttese, és kétszettes előnybe került. A szlovákok ugyan szépítettek, de a negyedik játszmában Magyarország lezárta a mérkőzést.

A legutóbbi Eb-n a szlovákok a magyar válogatottal ellentétben bejutottak a legjobb tizenhat közé, és a világranglistán elfoglalt helyek (24., illetve 41.) alapján is bravúr a nyitányon aratott magyar siker, amellyel rögtön közel is került a cél, azaz a csoportból való továbbjutás teljesítése. A második lépést szombat este teheti meg a magyar válogatott, a horvátországi hatos papíron leggyengébb együttese, Svájc ellen.

Jakub Głuszak, szövetségi kapitány: Egy nagy torna első mérkőzése mindenkinek nehéz. Jó volt látni, hogy a játékosok egyetlen pillanatra sem adták fel, így fontos győzelmet arattunk. Ez a meccs azonban máris a történelem része, mert szombat este egy újabb hasonlóan nehéz összecsapás vár ránk.

Női röplabda Európa-bajnokság, C csoport, 1. forduló
Magyarország–Szlovákia 3-1 (20, 23, -20, 18)
Magyarország: Pallag 16, Pekárik 11, Németh A. 19, Szakmáry 19, Gyimes 8, Király-Tálas 4, csere: Tóth F. (liberó), Török, Bagyinka, Kiss G.

A csoport további eredményei: Horvátország–Svájc 3-0, Olaszország–Fehéroroszország 3-0.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.