Lionel Messi sírva beszélt arról, hogy távoznia kell a Barcelonától

Sajtótájékoztatón beszélt Lionel Messi arról, hogy a La Liga megszigorodott pénzügyi szabályai szerint nem hosszabbíthatja meg a szerződését a Barcelonával. A tájékoztató kezdetén elsírta magát, és érzelemdúsan emlékezett vissza az elmúlt huszonegy évről, beszélt az érzéseiről, de a jövőjéről nem mondott semmi konkrétumot, a francia PSG-t is csak egy lehetőségként említette meg.

Magyar Nemzet
2021. 08. 08. 13:42
null
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Érzelmekben gazdag sajtótájékoztatót tartott a a Camp Nouban. A stadion környékén sok ezren várták, majd kitartottak a tájékoztató alatt is, hogy láthassák őt, és természetesen óriási hangorkán jelezte, mennyire szereik a hatszoros aranylabdás argentin csatárt, akinek 21 év után kell távoznia a klubtól. Úgy volt, hogy sikerül meghosszabbítani a június végén lejárt szerződését, még a hét közepén is erre utaló nyilatkozatot jelentek meg, majd csütörtökön robbant a bomba: a Barcelona közleményben jelentette be, hogy bár a klub és a játékos egyezségre jutott, és kölcsönösen szándékukban állt az új szerződés mai aláírása, ez pénzügyi és szervezeti akadályok miatt nem történhet meg. Másnap Joan Laporta, a Barcelona elnöke sajtótájékoztatón magyarázta el, hogy a La Liga szigorodott pénzügyi szabályozói, a fizetési sapka miatt nem jöhet létre az új megállapodás, és a döntés a klub hosszú távú érdekeit szem előtt tartva született meg. Az elnök azt is elárulta, hogy Lionel Messi a tárgyalások során együttműködő és megértő volt, például belement a fizetésének a megfelezésébe is.

Ezután jelentette be Lionel Messi, hogy vasárnap kiáll a sajtó elé, de a teremben ott ült a három kisfia is. Amikor beszélni kezdett, elsírta magát, látszott, a történtek nagyon megviselték.

 

 

– Nagyon nehéz ez a helyzet, nem voltam erre felkészülve – mondta. – Az elmúlt napokban sokat gondolkodtam, hogy mit mondjak. Az igazság az, hogy semmi sem jutott az eszembe, az agyam leblokkolt, ahogyan most is. Tavaly biztos voltam benne, hogy elmegyek, de az idén a családom és én is itt akartuk folytatni. Huszonegy év után elmegyek, a három argentin-katalán gyerekkel. Ebben a városban éltünk eddig, ez az otthonunk. Nagyon hálás vagyok minden csapattársamnak és mindenkinek, aki mellettem volt. Az első naptól az utolsóig mindent megadtam ennek a klubnak. Soha nem gondoltam volna, hogy el kell mennem. Mindent megtettem, hogy új szerződést köthessünk, így volt ezzel a Barca is, de nem tudtunk megfelelni a liga szabályainak. Szeretem ezt a klubot, nagyon nehéz volt ez az elmúlt másfél év, hiszen nem találkoztunk a szurkolókkal sem. Arról álmodtam, hogy egyszer majd a teljesen teli Camp Nouban tudok elköszönni a drukkerektől. Hálás vagyok a Barcelonának, a megnyert címekből és a vereségekből is tanultam. Sok szép emléket viszek magammal, elég csak a megnyert címekre gondolni. Sok nehéz pillanat és vereség volt, de mindig folytattuk a munkát és volt egy visszavágó. Most nincs, ez itt a vége és egy új történet kezdődik, de ez most a legnehezebb pillanat.

 

Fotó: AFP/Pau Barrena

 

Természetesen kapott kérdést a jövőjéről is, elsősorban azokról a hírekről, hogy a francia Paris Saint-Germaintől már konkrét ajánlatot is kapott. 

– Jelenleg nem egyeztetek egyik klubbal sem. Vannak ajánlatok, amikor a Barcelona közleménye megjelent, nagyon sok hívást kaptam. Nincs semmi sem kizárva, a PSG is egy lehetőség. 

Mellesleg a L'Équipe francia sportnapilap vasárnap kora délután vezető hírben számolt be arról, hogy még vasárnap Párizsba várják Lionel Messit, aláírandó a szerződését a Paris Saint-Germainnel.

Megjelent róla nyaralás közben egy fotó, amelyen PSG-játékosokkal látható együtt, kérdezték, ennek van-e üzenetértéke, amire így felelt:

– Ez ostobaság! Egy nappal azelőtt futottunk össze, hogy eljöttem a nyaralásról. Megbeszéltük, hogy elmegyünk házához grillezni, és fotó onnan származik. Persze, többen viccelődtek, hogy menjek a PSG -be, de ez csak ennyi, nincs jelentősége, ez csak egy fénykép a barátaimmal.

Végül elmondta, konkrét időpontot még nem adott magának a visszavonulásra, addig akar még játszani magas szinten, ameddig élvezi a futballt.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.