Már megint Sallói, újabb nagy magyar gól Amerikában + videó

Továbbra is bombaformában futballozik az Egyesült Államok profi labdarúgó-bajnokságában (MLS) Sallói Dániel, aki ezúttal a 92. percben, szép átlövésgóllal mentett pontot a Sporting Kansas Citynek. A magyar szélső 12 találatával holtversenyben második a góllövőlistán.

Magyar Nemzet
2021. 08. 19. 8:35
MLS: Sporting Kansas City at New York Red Bulls
Apr 17, 2021; Harrison, New Jersey, USA; Sporting Kansas City forward Daniel Salloi (20) celebrates his goal with teammates during the second half against the New York Red Bulls at Red Bull Arena. Mandatory Credit: Vincent Carchietta-USA TODAY Sports - 15921181 Fotó: Reuters/Vincent Carchietta/USA TODAY Sports
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

 

Ezzel a szépségdíjas góllal egyenlített Sallói Dániel a Portland elleni meccs 92. percében, s mentette 1-1-re a találkozót csapata, a Sporting Kansas City számára az MLS szerdai – magyar idő szerint csütörtök hajnali – játéknapján.

Sallói azt mondta a góljáról, hogy a balszélen meglóduló portugál csapattársa, Luis Martins átfedésben volt, és arra várt, hogy a középen helyezkedő Khiry Sheltonnal ki tudjon alakítani egy kényszerítőt, de miközben vitte a labdát a kapu felé, megnyílt előtte a tér, így inkább kapura lőtt.

 

– Örülök, hogy ilyen jól eltaláltam a labdát, erős lövés volt a kapufa mellé, ezért nem védhette a kapus – fogalmazott Sallói. – Nehéz meccs volt, úgy éreztem, hogy a második félidőben tudatosabbak voltunk, mint az elsőben. Azt láttam a csapaton és saját magamon is, hogy egyszerűen nem volt meg a kellő energiánk. Ilyen sok meccsel a hátunk mögött és előttünk nem lehet mindig a legjobb arcunkat mutatni. Jó, hogy legalább egy pontot szereztünk, bár nyilván sosem akarunk hazai pályán pontokat veszíteni.

 

Sallói nyilatkozata azért is érdekes, mert szövetségi kapitány már elárulta, hogy behívja őt a magyar válogatott szeptemberi mérkőzéseire. A pazar formája ezt mindenképpen indokolja, de ezek szerint a 25 éves szélső már egy kis fáradságot is érez. Ne feledjük, neki már április óta dübörög az idény, Amerikában a mostani már a 16. forduló volt.

 

A magyar játékos egyértelműen az évad egyik nagy sztárja, hiszen 12 góljával holtversenyben a második helyen áll a góllövőlistán, amelyet 14 találattal vezet Raul Ruidiaz. A „vert mezőnyben” olyan korábbi topsztárok vannak, mint Javier Hernández (10), Nani (9) vagy éppen Gonzalo Higuaín (8).

 

Az MLS másik két magyarja is pályára lépett a fordulóban, a korábbi honvédos 63 percet játszott csapata, a Philadelphia 1-0-s sikerrel véget ért meccsén a New York City ellen. Az Eb-n is szereplő Schön Szabolcs pedig 77 percet játszott a Dallasban, amely hazai pályán 1-0-ra kikapott Seattle-től.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.