Műteni kell a Fradi csapatkapitányát, féléves kihagyás vár rá

Hétfőtől újra együtt készül a Ferencváros női kézilabdacsapatának kerete, de négy játékosra nem számíthat Elek Gábor vezetőedző. A csapatkapitány Kovacsics Anikót műteni kell, féléves kihagyás vár rá.

Forrás: Fradi.hu2021. 08. 14. 8:43
női kézilabda-válogatott, tokiói olimpiai, Kovacsics
Kovacsics Anikónak szerencsére időben rendbe jött a sérült válla Fotó: Nemzeti Sport/Török Attila
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Szinte hihetetlen pechszéria övezi az FTC–Rail Cargo Hungaria női kézilabdacsapatának a nyári felkészüléseit az elmúlt években, az aktuálisan új idényre gyakorlatilag egyszer sem készülhetett problémamentesen a keret, és sajnos most sincs ez másképp – írja a klub honlapja. Az olimpián a magyar válogatottban szereplő FTC-játékosok közül Kovacsics Anikó, Szucsánszki Zita és Klujber Katrin is sérüléssel tért haza, de Hársfalvi Júlia bemutatkozására is várni kell még. 

A felsoroltak közül legrosszabbul Kovacsics Anikó járt. A csapatkapitány irányító március végén szenvedett súlyos sérülést, majd hiába dolgozta végig hihetetlen elszántsággal az olimpiáig tartó időszakot, az első tokiói mérkőzés másnapján, edzésen újra megsérült a válla. 

– A korábban kezelt vállsérülése újult ki az olimpián. Instabil lett a válla, így elkerülhetetlen a műtét, amelyet követően minimálisan hat hónapos kihagyás várható – tájékoztatott a zöld-fehérek orvosa, Pavlik Attila. 

Szucsánszki Zitának is a vállával adódott probléma, az Oroszország elleni mérkőzésen egy szerencsétlen esést követően. 

– Olyan szerencsétlenül esett, és még az ellenfél is rátámaszkodott, hogy ettől megsérült a válla. A vizsgálatok alapján úgy gondoljuk, konzervatív kezelésekkel is orvosolható a probléma, nem szükséges hozzá műtét. Optimális esetben két hónap múlva lesz bevethető – mondta el Pavlik Attila.

Hársfalvi Júlia talpában még az előző idény végén jelentkezett probléma, a kezelések hatására javult a sérülés, ám a nyári felkészülés kezdete után beszakadt a talpi szalag. 

– Nagyon makacsnak bizonyult a talpsérülése, amely így hónapokon át húzódott. A felkészülés kezdete után beszakadt a talpi szalag, keletkezett egy vérömleny, de ezek után biztos, hogy záros határidőn belül megoldódik a probléma. Ha minden a tervek szerint alakul, akkor néhány hét múlva visszatérhet a pályára – véli az orvos.

Klujber Katrin azonban talán még nála is korábban visszatérhet. 

– Kapott egy nagyobb ütést, amitől az egyik hátizma sérült meg, és nagyobb vérömleny keletkezett. Elkezdett felszívódni, de kell neki idő, mire panaszmentes lesz, egy-két hét a várható gyógyulás – nyilatkozta Pavlik Attila. 

A csapat a felkészülést hétfőn kezdi „teljes” keretével, amelyhez csatlakozott a balszélső poszton bevethető Ballai Anna is. Az FTC kedden már edzőmeccset játszik a Szombathelyi KKA ellen (a találkozó 16 órakor kezdődik az Elek Gyula Arénában), amelyre a szurkolókat is várják, a klub pedig a mérkőzés előtt indítja a következő idényre szóló bérletek értékesítését.

 

Vissza Érdre a BL-ben!

A Ferencváros az ősszel ismét az Érd Arénában játssza hazai mérkőzéseit Bajnokok Ligája csoportkörében. Az európai szövetség (EHF) honlapja szerint az FTC szeptember 11-én a német Borussia Dortmund otthonában kezdi szereplését, első hazai meccsét pedig egy héttel később a horvát Podravka Koprivnica ellen játssza. A fővárosiak népligeti csarnoka nem felel meg az EHF szabályainak, ezért korábban a BOK (volt Syma) Csarnokban, Dabason és Érden rendezték hazai találkozóikat a BL-ben. Az előző idényben ismét az Elek Gyula Arénában fogadhatták ellenfeleiket, de ezt az EHF csak azért engedélyezte, mert a koronavírus-járvány miatt minden meccset zárt kapuk mögött kellett rendezni. 

Az ötszörös Bajnokok Ligája-győztes Győri Audi ETO KC a címvédő norvég Vipers Kristiansand együttesét fogadja a csoportkör első fordulójában, szeptember 11-én.

 

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.