Nem az új rangsortól lesz szerényebb az ausztrál fenegyerek

A férfi teniszezők legújabb világranglistáján Sztefanosz Cicipasz megelőzte Rafael Nadalt. Fucsovics Márton két helyet javított, Nick Kyrgios három helyet visszaesett, noha a friss top hárommal szemben hihetetlenül jó a mérlege.

2021. 08. 09. 15:02
Nick Kyrgios
Nick Kyrgios úgy érzi, nem dönthetett másként Fotó: EPA/DEAN LEWINS
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A férfi teniszezők számára öt nagyon fontos hét következik Észak-Amerikában: Torontóban, majd Cincinnatiben ATP 1000-es versenyt rendeznek, majd egy hét szünet után következik az év utolsó Grand Slam-tornája, a US Open.

Kanadában már a világranglista harmadik helyezettjeként léphet pályára a Roland Garros-döntős, Sztefanosz Cicipasz, aki megelőzte a rangsorban a spanyol klasszist, Rafael Nadalt, aki a wimbledoni és az olimpiai torna kihagyása után múlt héten, Washingtonban tért vissza a pályára, de már a nyoldaddöntőben kikapott.

Az ausztrálok örök ígérete, Nick Kyrgios három helyet rontott, a nyolcvanadik pozícióban áll az ATP-rangsorban. A benn rejlő lehetőségeket viszont jól jelzi, hogy az első három helyezett, azaz Novak Djokovics, Danyiil Medvegyev és Cicipasz ellen karrierje során összességében hat meccsen hat győzelmet aratott, igazságos megoszlásban. Biztosak lehetünk benne, hogy Kyrgios számára fontos ez a statisztika, hiszen az ausztrál fenegyerek a szerb világelsővel szembeni makulátlan mérlegét már felhasználta rendszeres üzengetései során.

Kyrgiosszal ellentétben két pozíciót javított, a magyar éljátékos jelenleg 36. helyen áll. Fucsovics vállsérülés miatt visszalépett a tokiói olimpiától, és a héten Torontóban sem lép pályára, ahogy Djokovics sem. A jövő heti, cincinnati torna indulói között viszont már mindkettejük neve megtalálható. A svájci teniszlegenda, a ranglistán kilencedik pozícióját megőrző viszont csak a US Openen lép majd pályára.

Öten a kétszázban

A női világranglista is frissült, továbbra is Wimbledon bajnoka, az ausztrál Ashleigh Barty áll az élen. Bár a legjobb száz között nincs magyar játékos, a top 200-ban öt honfitársunk nevét is megtaláljuk: a 123., Gálfi Dalma a 153, Udvardy Panna a 168., Jani Réka a 193., Bondár Anna a 199. helyet foglalja el.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.