Óriási tehetség! A kapitány is elájult Szoboszlaitól Németországban

Tegnap este először volt kezdő az RB Leipzig csapatában tétmeccsen Szoboszlai Dominik, és két látványos góljával főszereplő volt a Stuttgart elleni 4-0-s győzelemben a Bundesliga második fordulójában. Ő maga érzelmesen nyilatkozott, de a csapatkapitány Emil Forsberg is el volt ájulva tőle.

Magyar Nemzet
2021. 08. 21. 6:47
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

– Nem tudom szavakkal leríni, mit érzek most hét hónapnyi sérülés után – kezdte a mérkőzés után nyilatkozatát Szoboszlai Dominik, aki tavaly decemberben írt alá az RB Leipzighez, de elhúzódó szeméremcsont-gyulladása miatt mostanáig kellett várni arra, hogy kezdőként játszhasson a Bundesligában.

Most minden kijött belőlem, ami az elmúlt hét hónapban felgyülemlett belül, a legjobbamat adtam, miután iszonyú keményen dolgoztam hét hónapig vagy még tovább. A kemény munka kifizetődik, mindig hittem ebben, és ma láthattuk, hogy ez tényleg így van.

Szoboszlai a két gyönyörű góljával letette a névjegyét Németországban, bár a másodiknál bevallotta, hogy szerencsés volt. Mivel szurkolók is lehettek a lelátókon, a lipcsei drukkerek előtt is volt lehetősége végre bemutatkozni a magyar játékosnak. Erre külön kitért.

– Ez volt az első meccsem a szurkolók előtt. Ők nem ismertek engem korábban, ezért is örülök ennek a teljesítménynek és különösen a győzelemnek – mondta Szoboszlai. – A tömött lelátók elképesztő erőt adtak nekünk, remélem, legalább ennyien lehetnek a következő meccseinken is. Az első gól előtt középre akartam adni a labdát, de mivel senki nem volt megjátszható, szerencsére a lövés mellett döntöttem. A másodiknál egy kicsit szerencsés voltam.

Szoboszlait ünneplik a társak, köztük Willi Orbán Fotó: AFP/Hendrik Schmidt

A mérkőzés másik lipcsei hőse az egy gólt szerző és a csapatkapitányi karszalagot ezúttal megkapó Emil Forsberg volt (az első meccsen Willi Orbán volt a kapitány, aki ezúttal a 76. percig volt a pályán). A svéd válogatott sztárja elismerően beszélt Szoboszlairól.

– Lőtt két fantasztikus gólt, és azt gondolom, ennél még sokkal több van benne, mert csodálatos tehetség – jelentette ki Forsberg. – Keményen dolgozik minden nap, próbál fejlődni. Biztos vagyok benne, hogy még sok örömöt szerez majd nekünk.

Jesse Marsch, a lipcseiek vezetőedzője azt is elárulta, hogy a Mainz elleni első fordulós vereség után elbeszélgetett a csapattal, a megoldást pedig Forsberg és Szoboszlai kínálta – jelentkeztek a feladatra.

– Emil Forsberg és Szoboszlai Dominik mindketten nagyszerű játékosok – kezdte Marsch. – A Mainz elleni meccs után sokat beszélgettünk, miben tudnánk fejlődni. Több energiára és vállalkozókedvre volt szükségünk. Szobo (így említette Szoboszlait – a szerk.) és Emil azt mondták, „nem probléma, majd mi megoldjuk”. Emil szuper példakép, nagyon jól játszott, Szobo pedig egy fiatal játékos rengeteg lehetőséggel. Jól ismerem őt, keményen dolgozik nap mint nap, és sokat ad a csapatnak.

Mi pedig alig várjuk a folytatást!

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.