Rafael Nadal lába nem bírja, idén már nem teniszezik

Sokáig kérdéses volt, hogy Rafael Nadal vállalja-e a szereplést a tíz nap múlva kezdődő US Openen, és ma egyenesen tőle érkezett meg a válasz. A spanyol klasszis nemcsak a New York-i Grand Slam-tornát hagyja ki, hanem az év teljes hátralevő részét is lábsérülés miatt.

Magyar Nemzet
2021. 08. 20. 13:49
Tennis Australian Open 2020
Nadal nem hibázott, elbánt bolíviai vetélytársával Fotó: MTI/EPA/Scott Barbour
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A korábbi világelső teniszező mai közleményében jelezte, hogy egész évben fájt a lába, mostanra pedig annyira súlyos lett a gond, hogy időre van szüksége a felépüléshez. ezért legkorábban jövőre lép pályára.

– Sajnos véget kell vetnem a 2021-es évnek – jelentette be Nadal. – Őszintén szólva a lábammal sokkal többet szenvedtem, mint amennyit kellett volna.

A hússzoros Grand Slam-bajnok a Roland Garroson elszenvedett júniusi elődöntős veresége óta mindössze két mérkőzést játszott. Legalábbis teniszben, hiszen épp ma írtunk róla, hogy golfban próbára teszi magát a hétvégén Mallorcán.

A 35 éves sztárjátékos – aki jelenleg negyedik az ATP-rangsorban – idén mindössze hét tenisztornán tudott pályára lépni, ezek közül kettőn, Barcelonában és Rómában diadalmaskodott. Nadal korábban lemondta szereplését a wimbledoni teniszbajnokságon és a tokiói olimpián is. Attól azonban nem kell tartani, hogy a visszavonulását fontolgatja, erről elég határozottan nyilatkozott.

– Idén lemaradtam számomra nagyon fontos eseményekről, mint például Wimbledon és a tokiói olimpia, ebbe a sorba tartozik most a US Open is – fogalmazott Nadal. – Egy ideje nem tudok úgy felkészülni és versenyezni, ahogyan szeretnék, ezért jutottam arra a következtetésre, időre van szükségem, hogy felépüljek. Nem egy új sérülésről van szó, már 2005 óta szenvedek miatta. Korábban ez nem akadályozta meg a karrierem alakulását, de mivel mostanában nem volt jó a helyzet, úgy döntöttem, más típusú kezelésekre van szükségem, hogy a következő néhány évben is játszhassak.

Lelkesen dolgozom azért, hogy visszanyerjem a legjobb formámat, és újra küzdhessek azokért a címekért, amelyek motiválnak. 

Korábban az ugyancsak hússzoros GS-tornagyőztes svájci jelentette be, hogy újabb térdműtéte miatt legkorábban jövőre játszik.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.