Szoboszlai-szenzáció a Bundesligában, két gólt lőtt Lipcsében

Először volt kezdő tétmeccsen az RB Leipzig csapatában Szoboszlai Dominik, aki emlékezetessé tette az alkalmat: két látványos góllal bizonyította képességeit a Stuttgart ellen a Bundesliga második fordulójában. Kiütéses, 4-0-s lipcsei siker lett a vége.

Magyar Nemzet
2021. 08. 20. 21:29
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Más-más hangulatban készülhetett a két csapat a Bundesliga péntek esti nyitómérkőzésére a második fordulóban. A legutóbbi idényben ezüstérmes RB Leipzig meglepetésre vereséget szenvedett Mainzban, a Stuttgart viszont 5-1-es győzelemmel nyitott a Gruether Fürth ellen.

Willi Orbán, aki a Bayern Münchenhez távozófélben lévő Marcel Sabitzer hiányában újra csapatkapitánnyá lépett elő Lipcsében, arról beszélt a meccs előtt , hogy vállalniuk kell a felelősséget a pályán. Szavait komolyan vette magyar csapattársa, Szoboszlai Dominik, aki először kapott helyet tétmeccsen a csapat kezdőjében.

Már a meccs elejétől nyomás alá helyezte az ellenfelet a Leipzig, a jég azonban csak a 38. percben tört meg Szoboszlai remek átlövésgóljával. Senki sem lépett ki a válogatott középpályásra, aki így zavartalanul lőhetett kapura. Majd megtanulják a Bundesligában is, hogy ezt nem szabad hagyni neki.

A félidő 1-0-s lipcsei előnnyel zárult, de a szünet után hamar döntésre vitte a meccset a hazai csapat. A 46. percben gyors góllal sokkolta a Stuttgartot a Lepizig, amely szép rövid passzos támadást épített, a végén André Silva sarokkal hozta helyzetbe Emil Forsberget, aki nem hibázott.

Nem kellett sokat várni a harmadik lipcsei gólra sem, amely újra Szoboszlai nevéhez fűződött. Egy 25 méteres szabadrúgás után küldte középre a labdát, amely érintés nélkül kötött ki a stuttgarti kapuban.

A gól mellett ki kell emelni, hogy már ezen a meccsen Szoboszlai végezte el a pontrúgásokat a Leipzigben, ebben az esetben éppen Forsberg lépte át a labdát, és hagyta őt rúgni. Az első fordulóban, amikor Szoboszlai csereként bő húsz percet játszott Mainzban, még nem kapta meg ezt a bizalmat.

Willi Orbán vezérletével így ünnepelték a gólszerző Szoboszlait csapattársai  Fotó: AFP/Hendrik Schmidt

A 65. percben tizenegyeshez jutott a Leipzig egy stuttgarti kezezés után, szép lett volna, ha ezt a lehetőséget is Szoboszlaira bízzák, de a nyáron szerződtetett portugál válogatott Silva értékesítette a büntetőt. A Szoboszlai-mesterhármas ezzel elmaradt, mert a 69. percben vastaps közepette lecserélte őt Jesse Marsch vezetőedző, de a húszéves játékos a két góljával így is szépen letette a névjegyét Németországban.

A meccs állása már nem változott, maradt a 4-0, a Leipzig másik két magyarja közül Orbán a 76. percig volt a pályán, Gulácsi Péter pedig végigjátszotta a találkozót. Védőként és kapusként ők legalább annyira örülhettek a kapott gól nélküli sikernek, mint Szoboszlai a duplának.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.