Következő mérkőzések
Svájc
18:002024. június 29.
Olaszország
Németország
21:002024. június 29.
Dánia

Tíz párizsi játékosnak is fájhat Messi érkezése

A hírek szerint a kedden bemutatott Lionel Messi lesz a francia élvonalban szereplő Paris Saint-Germain legjobban fizetett labdarúgója, így a klub kiadásai alaposan megemelkednek. Ennek kompenzálásaként tíz játékosától is megválna Nasser Al-Khelaifi tulajdonos.

Magyar Nemzet
2021. 08. 11. 11:41
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az angol The Athletic beszámolója szerint a dúsgazdag Paris Saint-Germain kész tíz labdarúgójától is megszabadulni a költségeinek csökkentése érdekében: Thilo Kehrer, Abdou Diallo, Rafinha, Idrissa Gueye, Mauro Icardi, Ander Herrera, Sergio Rico, Alphonse Areola, Layvin Kurzawa és Pablo Sarabia talpára is útilaput köthetnek a párizsiak.

Mindennek a hátterében szerződtetése áll, aki a klub legjobban kereső futballistája lesz. A szélső idényenként 40 millió eurót tehet zsebre, ez ötmillióval magasabb összeg, mint amit az eddigi rekorder, megkapott a fővárosiaktól. Párizsban ugyanakkor bíznak benne, hogy Messi már csak reklámértékével is megszolgálja a neki átutalandó csillagászati összeget.

Ezzel egyetemben a PSG-nek a játékosok béreinek kiegyenlítésére idényenként több mint 300 millió eurót kell „kisajtolnia magából”, erre nyújthat megoldást a fent említett tíz játékos eladása.

A hatszoros aranylabdás argentin megszerzésén kívül sem tétlenkedett a Paris Saint-Germain az átigazolási piacon: Sergio Ramos, Gini Wijnaldum és Gianluigi Donnarumma ingyen érkezett, míg Achraf Hakimi és Danilo Pereira játékjogáért 76 millió eurót adott ki.

 

A borítóképen: Lionel Messi. Forrás: EPA/Christophe Petit Tesson

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.