Következő mérkőzések
Németország
21:002024. június 14.
Skócia
Magyarország
15:002024. június 15.
Svájc

Visegrádi összefogással az edzőképzésért Agárdon

A Magyar Korfball Szövetség a Nemzetközi Visegrád Alap (International Visegrad Fund) támogatásával augusztus 19–22 között rendezi meg Agárdon a V4 országok – Csehország, Lengyelország, Magyarország és Szlovákia – korfball edzőinek továbbképzését, amelyet a Nemzetközi Korfball Szövetség felügyel és koordinál.

Magyar Nemzet
2021. 08. 17. 8:35
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A Visegrád Alap rendszeresen hirdet pályázatot olyan programokra, amellyel támogatni tudja a régiós együttműködést a visegrádi országok között a kultúra és a sport területén. A Magyar Korfball Szövetség a cseh, a lengyel és a szlovák szövetségeket bevonva pályázott és nyerte meg a program támogatását. 

Bóné Zoltán, a Magyar Korfball Szövetség elnökének tájékoztatása szerint a nemzetközi edzőképzésen a négy országból negyvenöt testnevelő tanár, illetve korfball edző vesz részt. A képzést a Nemzetközi Korfball Szövetség (IKF) által delegált instruktor vezeti, a magyar szövetség oktatási bizottságának támogatásával. A program célja, hogy magas színvonalú képzést biztosítson a cseh, a lengyel, a magyar és a szlovák korfball edzők számára, másfelől alkalmat nyújtson nemcsak sportági, hanem kulturális közösség kovácsolására is.

A Magyar Korfball Szövetség a továbbképzést azzal is támogatja, hogy a képzési programba bevon több mint ötven, Agárdon edzőtáborozó utánpótlás korosztályú (9–15 éves) magyar játékost, akik részt vesznek a nemzetközi keretek között zajló edzéseken. 

A képzést eredményesen elvégzők a Nemzetközi Korfball Szövetség „Level II”, – a négyfokozatú rendszerben a második szintű – edzői minősítését kapják meg. Az IKF reményei szerint a most kvalifikált edzői képesítést kapó résztvevők nagyban hozzájárulnak majd a korfball sportág népszerűsítéséhez a régióban.

(A borítókép forrása: Magyar Korfball Szövetség)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.