Alonso szerint Hamilton és Verstappen balesete nem volt vészes

A kétszeres Formula–1-es világbajnok, Fernando Alonso is elmondta a véleményét Lewis Hamilton és Max Verstappen Olasz Nagydíjon történt ütközéséről. A spanyol pilóta máshogy látja az eseményeket, mint a megszólalók többsége.

Magyar Nemzet
2021. 09. 14. 15:56
ALONSO, Fernando
Zandvoort, 2021. szeptember 3. Fernando Alonso, az Alpine spanyol versenyzõje érkezik a Forma-1-es autós gyorsasági világbajnokság Holland Nagydíjának elsõ szabadedzésére a zandvoorti pályán 2021. szeptember 3-án. A futamot szeptember 5-én rendezik. A Forma-1-es világbajnokság harminchat év után tér vissza Hollandiába. MTI/EPA/ANP/Koen van Wee Fotó: Koen van Wee
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

(Mercedes) és (Red Bull) kigolyózták egymást az Olasz Nagydíjról, és míg ők egymást hibáztatták, a sportfelügyelők a hollandot hozták ki bűnbaknak, emiatt háromhelyes rajtbüntetéssel sújtották a jövő heti szocsi nagydíjra.

A versenytárs Fernando Alonso (Alpine) máshogy ítélte meg a történteket, nem írta Verstappen számlájára az ütközést, szerinte csupán versenybalesetről volt szó.

– Megnéztem az esetet, balszerencsés helyzetben voltak a kanyar és a rázókő miatt. Az autó egy kicsit megugrott a kerékvetőn, összeértek a gumik, emiatt az egyik autó felrepült – idézte a 40 éves versenyzőt a racefans.net.

Alonso azokkal a véleményekkel sem ért egyet, hogy Hamilton életveszélyben volt, miután a Red Bull kereke súrolta a brit világbajnok sisakját. Maga a „sértett”, csapatfőnöke, Toto Wolff és több egykori versenyző is úgy nyilatkozott, hogy a címvédő csupán a Mercedesén lévő glóriának köszönheti, hogy nem történt nagyobb baja, és csak a nyaka fáj.

Fotó: MTI/EPA/Matteo Bazzi

A spanyol pilóta viszont úgy látja, hogy Verstappen és Hamilton korábbi, a Brit Nagydíjon történt ütközése ennél sokkal rosszabb volt, mivel akkor egy tempós kanyarról volt szó, most ellenben egy lassabban – 30-40 kilométer/órás sebesség mellett történt az eset.

– Ebben szemernyi veszély sem volt. Nem mondanám, hogy ma valami nagy dolog történt volna. Silverstone-ban talán igen, de a mostani csak egy versenybaleset volt.

A kétszeres világbajnok szavait néhány példával is alátámasztotta, hiszen az első kanyarban előfordultak hasonló csaták, de szerencsésebb végkimenetellel.

– Lewis talán megpróbálta kikényszeríteni őt az egyes kanyarban, hogy Maxnak le kelljen vágnia a kanyart, ő azonban ezt nem tette meg, ehelyett kívül maradt, így már nem lehetett megcsinálni a következő kanyart a belső íven. Mindketten azt tették, amit tenniük kellett. Sajnos emiatt összeértek egymással – magyarázta Alonso, majd hozzátette:

– Giovinazzi és Leclerc is így értek össze egymással, valamint Stroll és Pérez is az egyes-kettes kanyarkombinációban. A kerekeik azonban nem ütköztek, szóval a végkimenetel is más volt. Nagyon nehéz ilyen manővert végrehajtani az egyes és kettes kanyarban. Ők (Hamilton és Verstappen – a szerk.) szerencsétlenek voltak, hogy összeértek a kerekeik.

A borítóképen: Fernando Alonso. Forrás: MTI/EPA/ANP/Koen van Wee.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.