Háromgólos előnyről került szorult helyzetbe a Paks

Majdnem eladta háromgólos előnyét, de végül 3-2-re nyert az MTK ellen a hazai pályán játszott Paks a labdarúgó NB I hatodik fordulójának szombati játéknapján.

Magyar Nemzet
2021. 09. 11. 20:07
Paks 20210911 Labdarúgás NB1 OTP Bank Liga Paksi FC MTK Foto: Nemzeti Sport Szabó Miklós Fotó: Nemzeti Sport/Szabó Miklós
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Nem sok örömben volt része az MTK-nak a Paks otthonában az elmúlt években: a fővárosiak 2014 óta nem győztek a Tolna megyei városban, ráadásul pontszerzésről is hiába álmodoznak immáron 2017 óta. A szombati összecsapáson gyorsan kiderült, hogy a paksi átok továbbra is él, hiszen Giovanni Costantino gárdája félfordulatból szerzett találatával már nyolc perc elteltével hátrányba került.

A gólerős hazaiak a folytatásban is folyamatosan rohamoztak, míg az MTK nem találta a ritmust, ennek eredményeképp Sajbán Máté a 37. percben megduplázta, az 54.-ben pedig megtriplázta a tolnaiak előnyét. 

Háromgólos hátrányban kezdett el éledezni a vendégcsapat, ennek első jeleként a 61. percben egy szabálytalanság miatt érvénytelenített gólig jutottak. Nyolc perc elteltével Gheorghe Grozav révén büntetőből már szabályos találatot is szereztek, sőt Bojan Miovszki egy gólra csökkentette a budapestiek hátrányát, ennél tovább azonban már nem jutottak, hiába jártak közel az egyenlítéshez. Az MTK így hat forduló után hét ponttal a hetedik helyen áll, a Paks tíz pontjával a második.

NB I, 6. forduló:
Paks–MTK Budapest 3-2 (2-0)
Paks, Paksi FC Stadion, 1175 néző, játékvezető: Berke Balázs.
Gólszerzők: Ádám (8.), Sajbán (37., 54.), ill. Grozav (70. – tizenegyesből), Miovszki (76.)

Korábban:
Bp. Honvéd–Ferencváros 0-1 (0-1)

Borítókép: a paksi játékosok gólöröme. Forrás:  Nemzeti Sport/Szabó Miklós

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.