Magyar gólya volt a különlegesség a világbajnokok vacsoráján

Különleges meghívót kapott a magyar országúti kerékpáros-körverseny, a Tour de Hongrie főszervezője, Eisenkrammer Károly, aki a múlt heti belgiumi országúti világbajnokság során részt vehetett a világbajnokok gálavacsoráján.

2021. 09. 30. 16:59
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A rangos eseményen évről évre részt vesznek a sportág országúti világbajnokai, egykori legendás kerékpárosok, s napjaink klasszisai egyaránt. Az idei, belgiumi esemény a világbajnokság századik születésnapja alkalmából a korábbiaknál is különlegesebb volt.

– Nagyon megtisztelő volt a meghívás, amelyet a sportág egyik nagy csillagától, az írek világbajnok, Tour de France- és Giro d’Italia-győztes ikonjától, Stephen Roche-tól kaptam. Volt egy személyes küldetésem is ezen az eseményen, a sportág valaha volt legnagyobb sztárjának tartott Eddy Merckxnek szerettem volna átadni Tudit, a Tour de Hongrie kabalagólyáját. A „Kannibál” nagyon kedves volt, és a felesége is örült az ajándéknak – mondta el Eisenkrammer Károly, a Tour de Hongrie főszervezője a magyar körverseny honlapján.  

A 76 éves Merckx ötször nyerte meg a Tour de France-ot és a Giro d’Italiát, egyszer pedig a spanyol körversenyt, a Vueltát.

– A plüssfigurának nagy sikere volt a hétvégén, másnap egy szűkebb körű vacsorán Francesco Moser is kapott egy Tudit, amit az unokáinak vitt haza, ahogyan Maurizio Fondriest is. Mivel nem készültem elég plüssgólyával, így nem tudtam mindenkinek adni az asztaltársaságból, de Greg Lemond megígértette, hogy a következő alkalommal ő is kap egy Tudit. Erre valószínűleg két hét múlva, a Tour de France párizsi bemutatóján lesz lehetőségem. Óriási élmény volt a világsztárokkal találkozni, biztos vagyok benne, hogy ezek a kapcsolatok még sok eredményt hozhatnak a magyar kerékpársportnak és természetesen a mi versenyünknek is – fogalmazott Eisenkrammer Károly.

Eisenkrammer Károly és Eddy Merckx, no meg Tudi:

Eisenkrammer Károly különösen szerencsés volt, hiszen a helyszínen izgulhatta végig a sportág történetének eddigi legjobb magyar országúti világbajnoki szereplését: a felnőtt nők versenyében a húszesztendős – a mezőnyben egyetlen magyar indulóként – negyedik helyezést ért el.

– Életre szóló élmény volt, ahogyan másnap a férfiak maratoni küzdelme is. Belgiumban rajonganak a kerékpársportért, a világbajnokság idején szinte az egész ország megmozdult, az útvonal mentén százezrek szurkoltak a bringásoknak, sőt a szervezők egymillió főre becsülték a nézők számát. Az évek során egyre nívósabb mezőnyt tudunk a Tour de Hongrie versenyére csábítani, bízom benne, hogy nálunk is egyre többen szeretnek bele ebbe a csodálatos sportágba – jegyezte meg  Eisenkrammer Károly.

A koronavírus-járvány miatt 2020-ban felborult rend a sportágban ebben az évben nagyrészt helyreállt, és a Nemzetközi Kerékpáros Szövetség bizottsága a hagyományoknak megfelelően összeállította a jövő évi versenynaptárt, amelyben reményeink szerint ismét „jó helyre” kerül majd a Tour de Hongrie. A versenynaptár hivatalos bejelentése a következő napokban várható.

Borítóképünk forrása: Tourdehongrie.hu
 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.