Marco Rossi: Jobbak voltak az albánok, de még semmi sincs veszve

Marco Rossi elismerte, hogy jobb volt az ellenfél az elbasani vb-selejtezőn. A magyar labdarúgó-válogatott szövetségi kapitánya Szoboszlai posztjáról és Gulácsi sérüléséről is nyilatkozott az 1-0-s albán vereséggel zárult meccset követő sajtótájékoztatón.

2021. 09. 05. 21:14
A kapitány és csapata addig küzd, amíg matematikai esély van a továbbjutásra Fotó: Nemzeti Sport/Török Attila
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A magyar kapitány elismerte, hogy Albánia megérdemelten nyert, több kapura lövése volt, mint a saját csapatának, és hét-nyolc olyan játékost is bevethetett, akik fizikálisan borzasztó erősek, őket nagyon nehéz volt tartani. Rossi meg van róla győződve, hogy még nem úszott el a továbbjutás, a következő fordulóban Albániát le kell győzni a Puskás-arénában, és Lengyelországban kellene bravúrt elérni. A kapitány azt ígérte, hogy amíg matematikai esély van a továbbjutásra, küzdeni fog a csapata a világbajnokságon való részvételért. 

Fotó: Nemzeti Sport/Török Attila

Rossi elmondta, hogy a megsérült állapotáról még nincsenek mélyreható információi, ugyanakkor az biztos, hogy a lipcsei különítmény (Gulácsi, Orbán és Szoboszlai) kihagyja az Andorra elleni szerdai meccset, szerdai szereplése még nem dőlt el. A támadó klubja, a Freiburg még nem tájékoztatta a válogatott stábját a továbbiakról.
szereplésével kapcsolatban elhangzott, hogy egyelőre nincsen csúcsformában a Leipzig középpályása. – Nagyobb szabadságot akartam neki adni a pályán, ezért játszott egy sorral előrébb, mint a korábbiakban – indokolt a kapitány.

Borítókép forrása: Nemzeti Sport/Török Attila

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.