Marco Rossi nem tudja megemészteni a vereséget

A magyar labdarúgó-válogatott szövetségi kapitánya, Marco Rossi nagyobb tartást várt csapatától, de nem változtatna semmin. Gareth Southgate elégedett volt, és az újságírói provokációra sem kritizálta a magyar szurkolótábort.

2021. 09. 03. 0:15
null
Budapest Puskás Aréna 20210902 Magyarország Anglia VB selejtező labdarúgás Fotó: Mirkó István Magyar Nemzet Fotó: Mirkó István
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A magyar labdarúgó-válogatott 4-0-s vereséget szenvedett Anglia ellen. Nem volt meglepő, hogy szövetségi kapitány rendkívül csalódottan értékelt a vb-selejtezőt követő sajtótájékoztatón.

– Sajnos az ellenfél bizonyította, hogy nagyságrendekkel meghalad minket minőségben, és erősebb a német, a francia és a portugál válogatottnál is. Ilyen meccseken abban bízhatunk, hogy az ellenfél rossz napot fog ki, mi pedig mindent hibátlanul csinálunk. Már az első félidőben is sok volt a technikai hiba az én ízlésemnek, de ekkor még összességében jól játszottunk, tömören védekeztünk. Az első gól után viszont szétesett a csapat játéka, és ezért nehéz megemészteni ezt a vereséget, nekem egyelőre nem is sikerült. A válogatott mezében egyszerűen nem lehet négy góllal kikapni, ennél nagyobb tartásra van szükség a pályán.

Rossit a rutintalanabb Bolla és Kecskés kezdetéséről, valamint Szoboszlai és Botka állapotáról is kérdezték.

– Kényszerhelyzetben voltunk, hiszen Lovrencsics, Nego és Botka sem állt rendelkezésre a jobb oldali védő pozíciójában. Ha Botka ma játszott volna, súlyosabb sérülést kockáztattunk volna, amely miatt egy hónapra vagy akár még hosszabb időre kieshetett volna, ezzel ártottunk volna a klubjának és a válogatottnak is. Bízunk benne, hogy vasárnap, Albániában már pályára léphet. De a kényszerhelyzet mellett is hangsúlyozom, hogy mindenkiben bízom, aki pályára lép, és ha elölről kezdhetnénk a meccset, ugyanez lenne a kezdőcsapat. Szoboszlai hatvan percig jól játszott, utána elfáradt, a kondíciója még nem tökéletes. Viszont mire elfáradt, addigra már eldőlt a meccs, ezért inkább úgy voltam vele, hogy adok még neki játékperceket. Ha a játékosok hibáznak is a pályán, az enyém a felelősség, hiszen én alakítom ki a keretet, és én döntök az összeállításról.

Az angolok szövetségi kapitánya, Gareth Southgate érhető módon sokkal boldogabb volt a lefújás után.

– Elégedett vagyok, a kezdéstől kezdve jó mentalitással játszottunk. Bár az első félidőben nem rúgtunk gólt, hiányoztak az utolsó passzok, de ekkor is irányításunk alatt tartottuk a mérkőzést. Tudtuk, hogy ha így folytatjuk, előbb-utóbb elfáradnak, az első gól pedig további lehetőségeket nyitott meg előttünk. Az Eb-n látottak alapján nehéz meccsre készültünk, ezért is örülünk neki, hogy a végére kényelmes győzelem kerekedett ki belőle – értékelt Southgate.

Az angol mester sajtótájékoztatóján a kérdések többségét nem a meccsről, hanem a szurkolói viselkedésről kapta a szigetországi újságíróktól.

– Nem beszéltünk erről az öltözőben a meccs után, mert nem tudtam semmilyen incidensről. A szurkolók kiemelt tiszteletet adtak a himnuszunknak, a többségük remekül viselkedett. Bármi is történt, nem igazságos a teljes szurkolótábort kritizálni, pontosan tudjuk, viszont a nem megfelelő viselkedésért a felelősöket meg kell találniuk azoknak, akiknek ez a feladatuk.

(A borítóképen Marco Rossi pacsizik Szalai Ádámmal. Fotó: Mirkó István)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.