Megszólalt a tiraspoli hős, aki nemrég Fehérváron futballozott

A Real Madrid legyőzését a futballtörténelem leginkább sokkoló meglepetésének nevezte Boban Nikolov, aki idén januárig a Fehérvár labdarúgója volt, onnan az olasz Leccén keresztül szerződött a Sheriff Tiraspolba.

Magyar Nemzet
Forrás: MTI2021. 09. 30. 9:56
Hibernians v Fehervar
Boban Nikolov gólja döntötte el a továbbjutást Fotó: Domenic Aquilina Forrás: EPA
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A Bajnokok Ligája keddi játéknapján a sorozat legszegényebb csapata, a mindössze 12 millió eurós keretértékű Sheriff Tiraspol 2-1-es győzelmet aratott a Real Madrid otthonában. Pályára lépett a Santiago Bernabéuban a korábbi fehérvári középpályás, Boban Nikolov is, igaz, épphogy csak beleszagolni volt lehetősége a hangulatba, hiszen a 92. percben időhúzó jelleggel küldték be a Sheriffbe.

– Egy álom vált valóra, valami igazán különlegeset vittünk véghez, ami azt hiszem, minden idők legsokkolóbb meglepetése – nyilatkozta az M1 aktuális csatornának Nikolov, aki 2018-tól idén januárig szerepelt 106 mérkőzésen a székesfehérvári együttesnél. – Annyi volt a célunk előzetesen, hogy élvezzük a mérkőzést, csak ennyi.

A Sheriff az első fordulóban 2-0-s sikert aratott a Sahtar Donyeck ellen, Nikolov azon a meccsen is csak perceket, egész pontosan öt percet futballozott, de ettől még részese a meglepő sikereknek. Azt ugyanis aligha gondolta bárki, hogy ebben a csoportban két forduló után a bonyolult hátterű tiraspoli együttes áll majd az élen. Most már a továbbjutása sem elképzelhetetlen.

Nikolov ugyanakkor elmondta, tisztában vannak vele, hogy mostantól csak előre szabad nézniük és készülniük kell a következő mérkőzésekre, hogy tovább tudjanak fejlődni. Fontosnak nevezte, hogy a bajnokságot ismét meg tudják majd nyerni, ahhoz, hogy a következő szezonban is legyen lehetőségük ezen a szinten játszani.

A volt fehérvári labdarúgó a tavasszal az olasz másodosztályú Leccében futballozott 15 bajnokin, majd augusztusban igazolt az akkor már a BL-csoportkörbe vágyó Sheriffbe. A 27 éves futballista elárulta azt is, hogy nehéz időszakon van túl, ugyanis augusztus végi átigazolása után elkapta a koronavírust, s a helyi Covid-központba került, így várnia kellett arra, hogy megkezdhesse a munkát új együttesénél, ám mostanra már teljesen egészséges és jól érzi magát.

– A Covid-központban voltam a sorsoláskor, s ott hallottam, hogy a Reallal és az Internazionalével kerültünk egy csoportba, aminek nagyon örültem. Gyerekként Zinedine Zidane volt a kedvenc játékosom, a Real Madrid pedig a kedvenc csapatom – jegyezte meg Boban Nikolov.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.