Ronald Koeman nyilatkozata olaj a tűzre Barcelonában

Két forduló után rúgott gól és pont nélkül áll a Barcelona a Bajnokok Ligája E jelű csoportjában. A Benfica otthonában elszenvedett 3-0-s, tegnap esti vereség után Ronald Koeman vezetőedző felerősítette az edzőváltás hangjait, miután kijelentette, nem a saját kezében van a jövője a klubnál.

Magyar Nemzet
2021. 09. 30. 7:30
Benfica vs FC Barcelona
epa09496466 Benfica player Darwin Nunez (2-R) celebrates after scoring his team's third goal during the UEFA Champions League group E soccer match Benfica vs FC Barcelona in Lisbon, Portugal, 29 September 2021. EPA/MANUEL DE ALMEIDA Fotó: MANUEL DE ALMEIDA
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

– Nehéz elfogadni ezt a vereséget, mert az eredmény nem tükrözi azt, ami a pályán zajlott – kezdte keserű értékelését Ronald Koeman, a Barcelona edzője a Benfica elleni 3-0-s vereség után. – Annak ellenére, hogy gyorsan hátrányba kerültünk, úgy éreztem, jól játszottunk, amíg 2-0 nem lett az eredmény. Megvoltak a tiszta lehetőségeink arra, hogy gólokat szerezzünk.

Valóban voltak helyzetei a Barcelonának, de nemhogy gólt nem szerzett belőlük, hanem a Benfica kapuját sem találta el egyszer sem. A klub csapatkapitánya, Sergio Busquets ugyan nem mondta ki, hogy a nyáron a PSG-be távozott hiányzik a csapatból, de lényegében körülírta ezt.

– Megvoltak a helyzeteink, de a kaput sem találtuk el. Ugyanakkor a statisztika önmagában nem mond túl sokat: az, hogy nem találtuk el a kaput, még nem jelenti azt, hogy nem alakítottunk ki jó lehetőségeket – fogalmazott Busquets, aki hangsúlyozta, hogy a kapu előtti határozottság hiányzik a Barcelonából. Azaz Messi – tehetik hozzá sokan…

Természetesen téma volt, hogy a hatszoros aranylabdás nélkül mennyire szenved a Barcelona, de a holland edző igyekezett megvédeni a játékosait. Igaz, közben a jövőjéről olyan nyilatkozatot tett, amely vészjósló.

Fotó: Europress/AFP/Patricia de Melo Moreira

– Nem fogom a csapat minőségét kritizálni. Mindenki tudja, mi a Barcelona problémája jelenleg – reagált Koeman. – Nem lehet a mostani csapatot összehasonlítani az elmúlt évekével, ez számomra tiszta, mint egy pohár víz. Érzem, hogy a játékosaim mögöttem állnak, bizonyítják ezt a hozzáállásukkal. A többi nem érdekel. Nem tudok mit mondani a klub terveiről. A jövőmről sem, mert nem tudom, mit gondol erről a vezetőség. Ebben a témában nem akarok több kérdésre válaszolni, mert nem az én kezemben van a sorsom. Meglátjuk.

Mindenesetre két forduló után igen nehéz helyzetbe került a Barcelona a BL csoportkörében, hiszen  az első fordulóban hazai pályán a Bayern Münchentől is kikapott, a Benfica elleni fiaskó után pedig pont és rúgott gól nélkül, 0-6-os gólkülönbséggel az utolsó helyen áll.

– Még csak két meccsen vagyunk túl, arra kell koncentrálnunk, hogyan vághatunk vissza – próbált pozitív maradni Busquets.

– Kétszer le kell győznünk a Dinamo Kijevet, aztán meglátjuk, hogy a riválisaink közben mit csinálnak. Még hosszú az út a végéig.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.