Rosberg sérelmezte, hogy Hamilton Bottast méltatta

Lewis Hamilton egy megható Instagram-bejegyzésben köszönt el a Mercedestől az idény végén távozó csapattársától, Valtteri Bottastól. A brit korábbi márkatársa, egyben a Formula–1 egyszeres világbajnoka, Nico Rosberg ezt kissé zokon vette.

Magyar Nemzet
2021. 09. 09. 13:48
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A napokban valóságos bejelentéscunami indult el a Formula–1-ben, amelyből kiderült, hogy immár csak három ülés (egy az Alfa Romeónál és kettő a Haasnál) kiadó a jövő idényre. Előbb Kimi Räikkönen osztotta meg a nagyérdeművel, hogy az év végén visszavonul, majd kiderült, hogy Valtteri Bottas a Mercedestől az Alfa Romeóhoz igazol, míg az ő helyét a még a Williamsnél versenyző George Russell veszi át.

Bár ezek a bejelentések nem okoztak nagy meglepetést, hiszen Russell és a Mercedes házassága már régóta esedékes volt, Bottas távozását többen is megsiratták a német istállónál. Toto Wolff csapatfőnök sajnálta, hogy a finn nem kapott újabb lehetőséget, pedig az Instagramon búcsúzott el a 32 éves pilótától, akivel öt idényt húztak le egymás mellett. A hétszeres világbajnok megköszönte Bottas hozzájárulását a sikerekhez, és hozzátette, hiányozni fog neki a versenyző.

„Elképesztően büszke vagyok, hogy Valtteri Bottasszal dolgozhattam együtt az elmúlt öt évben. Egy olyan csapat tagjai voltunk, amely négy konstruktőri világbajnoki címet szerzett, és mi közben a nehezebb időkben is motiváltuk egymást a jobb szereplésre. Ő volt idáig a legjobb csapattársam, és megtiszteltetés volt vele dolgozni” – írta többek közt Hamilton.

Bottas köszönetet mondott a kedves szavakért, de a gesztust nem mindenki értékelte ennyire. Az idézet utolsó mondata, miszerint a brit a valaha volt legjobb csapattársától búcsúzik, szemet szúrt Nico Rosbergnek, aki egykoron négy évet töltött el Hamilton mellett a Mercedesnél.

A két pilóta pályafutása kezdetén közel állt egymáshoz, azonban a királykategóriában a bajnoki címért való versengés rányomta a bélyegét a kapcsolatukra, és a barátság ellenséges viszonnyá változott.

– Lewis azt írta, hogy Valtteri a valaha volt legjobb csapattársa. Persze, hiszen a hasznára vált: soha nem verte meg őt, és hűvös volt a viszonyuk. Ezért volt a kedvence – nyilatkozta a Holland Nagydíjon Rosberg.

Bottas örök másodikként kullogott Hamilton mögött, ezzel szemben Rosberg kiélezett küzdelemben elhappolta a brit elől a világbajnoki címet 2016-ban, majd visszavonult, és az ő helyét vette át a finn a német istállónál. Az egyszeres vb-győztes nem szalasztotta el a lehetőséget, hogy a történtek tekintetében odaszúrjon Hamiltonnak:

– Amikor az Instagramon láttam, hogy mit írt, szívesen megkérdeztem volna tőle, hogy rólam mit gondol.

A borítóképen: Nico Rosberg (balra) és Lewis Hamilton Hockenheimben 2016-ban. Fotó: MTI/EPA/Uli Deck

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.