Tündérmese lett a Szekszárd selejtezőjéből Sepsiszentgyörgyön

Sokáig tartó emlékekkel gazdagodva ért haza csütörtökön este a Szekszárdi Atomerőmű KSC küldöttsége Erdélyből. Mindenekelőtt azért, mert a női kosárlabdacsapat a klub történetében első alkalommal jutott az Euro­liga főtáblájára, ráadásul a sepsiszentgyörgyi közönség szeretetében fürödve, miközben Zseljko Djokics csapata éppen a házigazda Sepsi-SIC együttesét ütötte el a továbbjutástól.

2021. 09. 24. 10:14
Forrás: fiba.com
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A Szekszárd szerb mestere nem is tagadja, hogy komoly érzelmi megpróbáltatás elé került a házigazdák elleni sorsdöntő találkozóval. A két együttes ugyanis szinte „testvéri” kapcsolatot ápol, a háromszékiek a hagyományos Sió-kupa állandó résztvevői, idén csak azért nem tehettek eleget a meghívásnak, mert egyazon csoportba kerültek a legrangosabb európai kupasorozat selejtezőjében. 

– Mi is pályáztunk egy selejtezőcsoport megrendezésére, és amikor nem nekünk ítélték, azt mondtam, a második legjobb esélyt kaptuk azzal, hogy a sepsiszentgyörgyi hármasba kerültünk – mondta Zseljko Djokics.

 

Fotó: fiba.com

 

A szekszárdiak mestere amúgy minden meglepetésre felkészülve indult Háromszékre, tekintve, hogy az elmúlt idényhez képest mindhárom csapat – a török Bellona Kayseri egészítette ki a mezőnyt – kicserélődött, és nem nagyon rendelkeztek egymásról testközeli információkkal. Az is növelte az ismeretlen tényezők számát, hogy egyik országban sem kezdődött még el a bajnokság, az idény eleji forma pedig látványos fejreállásokat is képes produkálni. Zseljko Djokics nemcsak azért maximálisan elégedett a tanítványaival, mert továbbjutottak, hanem azért is, mivel hullámzó egyéni teljesítményekkel ugyan, de végig egységes csapatként játszottak. A törökök ellen számítottak arra, hogy az ellenfél elsősorban egyéni próbálkozásokkal igyekszik majd döntésre vinni a dolgot, a szekszárdiak jó csapatmunkája azonban nem engedte kibontakozni ezt a játékmodort.

A nehezebb próbatételt természetesen az ötszörös román és hatszoros kupagyőztes Sepsi-SIC elleni mérkőzés jelentette, amelyen ugyancsak az egységesebb csapatjáték bizonyult döntőnek. A 63-57-es győzelem hosszabbításba torkolló összecsapásban született meg, igazi tündérmese lett az este, hiszen a végén a szurkolók mindkét csapatot a székely, majd a magyar himnusz eléneklésével búcsúztatták.

– Nagyon tehetséges csapatom van, tele magyar fiatalokkal, ami külön öröm számomra, ugyanakkor a magyar kosárlabdázás érdekét is szolgálja – mondta el a lapunknak Zseljko Djokics. – Az Euroligában egyetlen célunk van: minél többet fejlődni, jó meccseket játszani, elkerülni, hogy a rangos mezőny boksz­zsákjává váljunk. Tisztában vagyunk vele, hogy szokni kell azt a magasabb szintet. Egyelőre nem gondolkodhatunk erősítésekben, mert a WNBA küzdelmei a megszokottnál később fejeződnek be, de ebben az összeállításban is mindent megteszünk, hogy a Sopron mellett mi is méltó módon képviseljük a magyar kosárlabdázást.

A selejtezőcsoportot tegnap a Sepsi és a Kayseri tét nélküli mérkőzése zárta, a hazai csapat nyert 79-78-ra, mindketten az Európa-kupában folytatják a nemzetközi szereplésüket.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.