A Fradi edzője pozitívabban értékelt, mint a kapusa

A Ferencváros 2-0-ra kikapott a Celtictől, így három forduló után is pont nélkül áll az Európa-liga G csoportjában. Peter Stöger az egyéni hibákról, Vécsei Bálint a túl sok területről beszélt, Dibusz Dénes szerint pedig a skótok bedarálták a Fradit.

Magyar Nemzet
2021. 10. 19. 19:01
DIBUSZ Dénes
Glasgow, 2021. oktber 19. Furuhasi Kjogo, a Celtic (j) jtkosa s Dibusz Dénes, a Ferencváros kapusa a labdarg Európa-liga csoportkrben, a G csoport harmadik forduljban jtszott Celtic Glasgow -Ferencváros mrkzsen Glasgowban 2021. oktber 19-n. Fotó: MTI/EPA/Robert Perry
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Három mérkőzés után is nulla pont áll a Fradi neve mellett az Európa-ligában. Peter Stöger a Leverkusen és a Real Betis elleni vereség után is pozitív hangvételt ütött meg értékelésében, és ezt a szokását igyekezett tartani még a Celtic elleni 2-0-s vereség után is.

– Nagy nyomás alatt játszottunk, és nem tudtuk végig a megfelelő szinten tartani a védekezést. Olyan hibákat követtünk el, különösen a második gól előtt, amellyel megkönnyítettük az ellenfél helyzetét. Voltak lehetőségeink, nem hiányzott sok a jobb eredményhez, de most ez a kevés is éppen túl sok volt. A további meccseinken jobban meg kell ragadni az esélyeket – fogalmazott a magyar bajnokcsapat vezetőedzője.

Némileg ellentmondott Stöger szavainak aki nem érezte úgy, hogy a Fradinak esélye volt a mérkőzésen. A kapus 1-0-s hátrányban büntetőt védett, azonban a pontszerzéshez ez a bravúr sem volt elég.

– A második félidőben bedaráltak bennünket. Az elsőben még jobban tudtuk kontrollálni őket, volt egy-két meglódulásunk, néhány kapura lövésünk. Tavaly is komoly tempót ment ellenünk a Celtic, és most sajnos nem mi tudtunk vezetést szerezni. Az első gól után már nem sok esélyünk volt, hiába maradt ki a büntető, nem volt bennünk több. Ha reálisan nézzük az összképet, a döntetlen esetleg, nagyon nagy szerencsével meglehetett volna, de az is benne volt a meccsben, hogy nagyobb különbség alakul ki, hiszen rengeteg lehetőséget dolgozott ki az ellenfél.

Vécsei Bálint, a Ferencváros középpályása két játékelemet jelölt meg a kudarc okaként.

– Az első félidőt jól megúsztuk, voltak lehetőségeink, a széleken jól dolgoztunk egy az egy ellen. A második félidőben próbáltunk többet támadni, de labdavesztés után gyorsan kaptunk egy gólt szép akcióból, utána már nagyon nehéz dolgunk volt. Nem tudtunk olyan bátran játszani, mint az első két meccsen, ebben is fejlődnünk kell, de a kulcs az volt, hogy túl sok helyet engedtünk az ellenfélnek, ezt pedig könyörtelenül megbüntette a Celtic.

A Ferencváros a negyedik fordulóban, november 4-én ismét a Celtic ellen játszik, a helyszín akkor a Groupama Aréna lesz.

A borítóképen Dibusz Dénes rúgja el a labdát a Celtic támadója, Furuhasi Kjogo elől Fotó: MTI/EPA/Robert Perry

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.