A Red Bull kivetkőzik magából, fehérben pompázik a hétvégén + videó

Különleges fényezéssel rukkol elő a hétvégi Formula–1-es Török Nagydíjra a Red Bull és az Alpha Tauri is. A két istálló a motorgyártójuk, a Honda előtt tiszteleg annak apropóján, hogy az eredeti tervek szerint ezen a hétvégén Japánba látogatott volna a száguldó cirkusz mezőnye, amennyiben a koronavírus-járvány nem szól közbe.

Magyar Nemzet
2021. 10. 06. 13:28
Forrás: twitter.com/redbullracing
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Másodszor is lefújták a koronavírus-járvány miatt a Japán Nagydíjat, pedig igazán különleges versenyről lett volna szó ezen a hétvégén, hiszen ez lett volna a Honda utolsó hazai futama mielőtt a motorgyártó az év végén kivonul a királykategóriából. A kelet-ázsiai helyszín helyett végül Törökország ugrott be, így ott száguldoznak péntektől a pilóták, viszont a gyártó erőforrását használó két istálló egy csipetnyi Japánt csempész az Isztambul Parkba, hogy a Honda előtt tisztelegjen.

– Mindannyian vártuk a lehetőséget, hogy Suzukában együtt ünnepelhessük meg a Honda japán szurkolóival a rendkívül sikeres együttműködésünket a Formula–1-ben – nyilatkozta Christian Horner, a Red Bull csapatfőnöke. – Bár a futam a járványhelyzet miatt elmarad, úgy véltük, nem telhet el ez a hétvége úgy, hogy ne tisztelegnénk a Honda és a hazai szurkolói előtt Isztambulban. Az autónk fényezése hódolatát fejezi ki a Honda csodálatra méltó Formula–1-es története előtt. Remélhetőleg futamgyőzelemmel ajándékozhatjuk meg a szurkolókat ezen a hétvégén a különleges festésű autónkkal – tette hozzá.

Hivatalos fotókat ugyan nem tettek közzé, de a Red Bull a Twitter-oldalán közzétett videóval tudatta, hogy a RB16B jelzésű autója a hétvégén többségében fehér színben fog pompázni a Honda RA272-es járgányára emlékezve, amely a csapat első futamgyőzelmét szállította az 1965-ös idényben.

Az Alpha Tauri más úton jár, és a négykerekűje hátsó szárnyán a japán arigato, azaz köszönöm szó jelenik majd meg a török versenyhétvégén.

Mindkét istállónak van oka a köszönetre, hiszen a Red Bull tizenháromszor ünnepelhetett a dobogó legfelső fokán a Hondával való együttműködésük kezdete óta, míg Pierre Gasly a 2020-as Olasz Nagydíjon aratott meglepetésgyőzelmet a japánok erőforrását használt Alpha Taurival.

A borítóképen: A fehér Red Bull. Forrás: Twitter.com/redbullracing

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.