Angliába csábítják Zidane-t, vele vezetnék sikerre a sztárklubot

Nem akárkit szemeltek ki a csapatuk mellé vezetőedzőnek az angol labdarúgó-élvonalban szereplő Newcastle elképesztő vagyonnal rendelkező tulajdonosai.

Magyar Nemzet
2021. 10. 15. 16:30
ZIDANE, Zinedine
Zidane a nyártól állhat munkába Fotó: MTI/EPA/Peter Powell
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Alig több mint egy hete jelentették be, hogy a szaúdi királyi család érdekeltségébe tartozó Public Investment Fund megvásárolta a Premier League-ben szereplő Newcastle United-ot. A nagy múltú klub már évtizedek óta nem ragyog régi fényében, viszont a jövőben minden adott lesz ennek megváltoztatására, hiszen az új tulajdonosoknak finoman szólva is bőven van mit a tejbe aprítaniuk, és várhatóan nem lesznek szűkmarkúak, amikor nekivágnak az újabb angol szupercsapat létrehozásának.

Ennek egyik első lépéseként az együttes új mesterét keresik nagy erőkkel. Azt már megerősítették, hogy vasárnap, a Tottenham Hotspur elleni bajnokin még Steve Bruce irányít majd, de feltehetően ez lesz az utolsó fellépéseinek egyike a Szarkáknál. 

A szaúdiak nem akárkit szemeltek ki a feladatra, ugyanis angol lapértesülésekre hivatkozva az AS arról számolt be, hogy a Newcastle ajánlatot tett a Real Madridot vezetőedzőként háromszor Bajnokok Ligája győzelemig vezetett Zinedine Zidane-nak. A francia szakember angliai munkavállalására ugyanakkor minimális az esély, hiszen Zidane csak a francia válogatott vagy a Juventus kormányosának szerepében tudja elképzelni magát.

Fotó: MTI/AP/Pool AFP/Lindsey Parnaby

Amennyiben nemet mond a Newcastle-nek, nem Zidane lesz az első, aki így tesz. Az új tulajdonosok első számú kiszemeltje Brendan Rodgers volt, de ő kitart jelenlegi csapata, a Leicester mellett, abban a reményben, hogy a jövőben majd Pep Guardiola helyét veheti át a Manchester Citynél. Rodgers mellett a korábban az Intert és a Juventust irányított Antonio Conte sem kért az angol klub ajánlatából.

A sikertelen próbálkozások után a szigetországi média Frank Lampardot tartja a legnagyobb esélyesnek a fekete-fehérek kispadjára. Az angol edzőt januárban menesztette a Chelsea, azóta ugyan több együttesnél is szóba került a neve, de sehol sem vállalt még munkát. Rajta kívül a skót bajnokságban a Rangersszel szárnyaló Steven Gerrard neve is felmerült a Newcastle jövendőbeli vezetőedzőjeként.

A borítóképen: Zinedine Zidane a Bajnokok Ligája negyeddöntőjében játszott LiverpoolReal Madrid mérkőzésen 2021. április 14-én. Fotó: MTI/EPA/Peter Powell

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.