Az MTK új vezetőedzője nem akart nagy felfordulást csinálni

Ma este az MTK és a Puskás Akadémia összecsapása nyitja az NB I 9. fordulóját. A fővárosiaknak új vezetőedző adhat lendületet, miután Giovanni Constantinóval szerződést bontott a kék-fehér klub a múlt héten.

Magyar Nemzet
2021. 10. 15. 14:30
null
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

„Nem ismerek ilyen nevű embert” – adott meghökkentő választ a magyar labdarúgó-válogatott szövetségi kapitánya Giovanni Constantino elbocsájtására reagálva. Mint ismert, ők ketten korábban együtt dolgoztak a nemzeti csapatnál, Constantino volt Rossi segítője, ám a nyári Eb előtt elfogadta az MTK vezetőedzői ajánlatát, s távozott a válogatottól. Rossi eléggé megorrolhatott rá emiatt.

Aztán az MTK-nál is a vártnál korábban véget ért a megbízatása, a csapat nyolc forduló után három győzelemmel, egy döntetlennel és négy vereséggel a hetedik helyen áll a bajnokságban. Nem tűnt borzalmas eredménysornak, ami edzőváltás után kiáltott volna, a klub vezetői mégis úgy döntöttek, hogy az olasz helyét megbízott edzőként Teodoru Vaszilisz veszi át, aki korábban az utánpótlásban és pályaedzőként dolgozott az MTK-nál.

– Hét játékosunk volt a válogatottaknál, többen sérültek is, át kellett terveznem az edzéseket létszámhiány miatt – ecsetelte a problémákat Teodoru Vaszilisz. – Arra vigyáztam, hogy túl nagy felfordulás ne legyen az edzőváltás után, gördülékenyen menjen az átállás. Egy pályaedző mindig közelebb áll a játékosokhoz, akik minden bajukat elmondják neki, de vezetőedzőként meg kell tartani a két lépés távolságot. Elsősorban a védelmet kell rendbe rakni. Felkészültünk a Puskás Akadémiából, szeretnénk megszerezni a három pontot, ami nagy lökést adhatna.

Utóbbi megállapítás már csak azért is igaz, mert a két csapatot mindössze három pont választja el egymástól, így a kék-fehérek sikerükkel utolérhetnék az ötödik felcsútiakat a tabellán. Az előző idényben a Puskás Géresi Krisztián 95. percben szerzett góljával nyerni tudott 1-0-ra a Hidegkuti-stadionban, de összességében az MTK áll jobban a párharcban, amely eddig nyolcszor győzte le a felcsútiakat és négyszer kapott ki tőlük.

OTP Bank Liga, 9. forduló:

Péntek:

MTK Budapest–Puskás Akadémia FC 20.00

Szombat:

Gyirmót FC Győr–Paksi FC 14.45

Ferencvárosi TC–ZTE FC 17.00

MOL Fehérvár FC–Budapest Honvéd 19.30

Vasárnap:

Kisvárda Master Good–Újpest FC 14.30

Mezőkövesd Zsóry FC–Debreceni VSC 17.00

Az M4 Sport valamennyi találkozót élőben közvetíti.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.