időjárás 1°C Virgil 2021. November 27.
logo

Bogdán vagy Dibusz? Stöger még alszik egyet a döntésre

Magyar Nemzet
2021.10.18. 18:51 2021.10.18. 19:14
Bogdán vagy Dibusz? Stöger még alszik egyet a döntésre

Peter Stöger bizakodó, s döntetlennel is beérné a Celtic elleni keddi Európa-liga-mérkőzésen. A Ferencváros vezetőedzője nem árulta el, hogy Dibusz Dénes vagy Bogdán Ádám véd-e a találkozón.

– Majd kedden kiderül, hogy ki véd. Jó helyzetben vagyok, hiszen két remek kapusom van – reagált a sajtótájékoztatón Peter Stöger arra a kérdésre, hogy Bogdán Ádám vagy Dibusz Dénes véd-e a Celtic elleni találkozón. A helyzet pikantériáját az adta, hogy Bogdán ott ült mellette. Amúgy érthetően, hiszen korábban játszott a skót Hiberniansben.

A csapatáról, az eddigi szereplésről Stöger a következőket mondta:

– Az eddigi két Európa-liga-meccsen is közel voltunk a pontszerzéshez, és minden eddigi nemzetközi meccsünkön gólt szereztünk, most is ezzel a céllal lépünk majd a pályára. Mindenképpen szeretnénk pontot szerezni. Szeretünk támadó focit játszani, ugyanakkor meg kell találnunk az egyensúlyt a védekezésben és a támadásban. Szeretnénk többet birtokolni a labdát, nem azt tervezzük, hogy végigvédekezzük a meccset. A tavaszi nemzetközi kupaszereplés szempontjából kulcsfontosságú két meccs jön a Celtic ellen, ahol egy idegenbeli pontszerzéssel jó helyzetbe kerülhetnénk. Ennek szellemében lépünk kedden pályára.

A Ferencváros vezetőedzője tehát döntetlennel is elégedett lenne.

Bogdán Ádám arra számít, hogy a szokatlan időpont, a korai kezdés (helyi 15.30, itteni 16.30) miatt nem lesz telt ház, bár szerinte így is kiváló hagulat várja majd őket.

– Jól kell együttműködnünk csapatként támadásban és védekezésben egyaránt. Úgy gondolom, hogy meglesznek a lehetőségeink a gólszerzésre. Minden csapatnak megvannak az erősségei és a gyengeségei. A Celtic remekül tud támadni, de a védekezésben is erős, ettől függetlenül megpróbáljuk majd kihasználni a gyenge pontjait. Biztos vagyok benne, hogy meglesznek a helyzeteink, de ezeket ki is kell majd használnunk. A tavalyi meccshez képest nagy különbség lesz, hogy ott lehetnek a nézők a lelátókon – jegyezte meg a kapus, aki nem hallgatta el, hogy amikor a Hiberniansszel vendégeskedett a Celtic Parkban, akkor 4-2-es vereséggel távozott. 

A hazaiak mestere, Ange Postecoglou éles, szórakoztató meccsre számít, és győzelmet remél.

A borítóképen: Bogdán Ádám

Fotó: Mirkó István