időjárás -2°C Ambrus 2021. December 7.
logo

Carlo Ancelotti figyelmeztette a Real Madridot

Magyar Nemzet
2021.10.19. 14:27 2021.10.19. 15:05
Carlo Ancelotti figyelmeztette a Real Madridot

A Real Madrid 62 éves edzője udvarias, de ok nélkül soha nem dicsér. Az olasz Roberto de Zerbit viszont határozottan méltatta a ma esti Bajnokok Ligája-csoportmérkőzés előtt. A botladozó, az előző fordulóban a moldovai Sheriff ellen hazai pályán pont nélkül maradt csapata Ukrajnában, a Shaktar Donecknél vendégeskedik.

A szerencsés milánói rajt és a Sheriff elleni váratlan hazai blama után a Bajnokok Ligája D csoportban a második helyen álló Real Madrid ma este a négyes utolsó helyén kullogó ukrán Shaktar Doneck otthonában folytatja szereplését (tv: 21.00, Sport2). 

Mindkét csapatnak olasz az edzője, a Realé a világ egyik legfelkészültebb szakembere, a háromszoros BL-győztes Carlo Ancelotti nem szorul bemutatásra. 

Fotó: Jose Jordan/AFP

Az ukránokat vezető Roberto De Zerbi még nem dolgozhatott nagy csapatnál, de az utóbbi két szezonban a nyolcadik helyre kormányozta a Sassuolót, az emíliai kiscsapat csak rosszabb gólkülönbsége miatt maradt le az Európai Konferencialiga-indulásról. A 42 éves edzőt a nyáron elcsábította a Shaktar, Ancelotti nem véletlenül dicsérte ifjú kollégáját. De Zerbi pályafutása során soha nem nyert Ancelotti ellen. A Real Madrid edzője három győzelemből két győzelmet aratott, a hátralévő mérkőzés döntetlennel zárult.

– Nagyszerű barát, mindenhol karakteres csapatot épített. A Sassuolóval nagyon jó és eredményes futballt játszott az irányításával. Nehéz meccsre számítok ellenük – mondta a Chelsea-vel, a Bayernnel, a PSG-vel, a Milannal, a Real Madriddal bajnokságot, a Milannal és a Reallal összesen három BL-t nyert tapasztalt edző.

Majd azt fejtegette, hogy melyik hadrend passzol a leginkább a csapatához. – Időnként, például az Espanyol elleni meccsen, a 4-4-2-es felállásban próbáltunk védekezni, de most már tisztában vagyok azzal, hogy a mai Realnak 4-3-3-as hadrendben kell felállnia. Lesz néhány meccs, ahol 4-3-3-ban, igazi szélsők nélkül lépünk pályára, de ez a csapat inkább hozzászokott ahhoz, hogy 4-3-3-as felállásban játsszon, és ez az ideális a játékoskeretnek – mondta Ancelotti.