Carlo Ancelotti figyelmeztette a Real Madridot

A Real Madrid 62 éves edzője udvarias, de ok nélkül soha nem dicsér. Az olasz Roberto de Zerbit viszont határozottan méltatta a ma esti Bajnokok Ligája-csoportmérkőzés előtt. A botladozó, az előző fordulóban a moldovai Sheriff ellen hazai pályán pont nélkül maradt csapata Ukrajnában, a Shaktar Donecknél vendégeskedik.

Magyar Nemzet
2021. 10. 19. 14:27
RCD Espanyol - Real Madrid
A háromszoros BL-győztes edző nehéz meccsre számít Fotó: EPA/Enric Fontcuberta
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A szerencsés milánói rajt és a Sheriff elleni váratlan hazai blama után a Bajnokok Ligája D csoportban a második helyen álló Real Madrid ma este a négyes utolsó helyén kullogó ukrán Shaktar Doneck otthonában folytatja szereplését (tv: 21.00, Sport2). 

Mindkét csapatnak olasz az edzője, a Realé a világ egyik legfelkészültebb szakembere, a háromszoros BL-győztes Carlo Ancelotti nem szorul bemutatásra. 

Fotó: Jose Jordan/AFP

Az ukránokat vezető Roberto De Zerbi még nem dolgozhatott nagy csapatnál, de az utóbbi két szezonban a nyolcadik helyre kormányozta a Sassuolót, az emíliai kiscsapat csak rosszabb gólkülönbsége miatt maradt le az Európai Konferencialiga-indulásról. A 42 éves edzőt a nyáron elcsábította a Shaktar, Ancelotti nem véletlenül dicsérte ifjú kollégáját. De Zerbi pályafutása során soha nem nyert Ancelotti ellen. A Real Madrid edzője három győzelemből két győzelmet aratott, a hátralévő mérkőzés döntetlennel zárult.

– Nagyszerű barát, mindenhol karakteres csapatot épített. A Sassuolóval nagyon jó és eredményes futballt játszott az irányításával. Nehéz meccsre számítok ellenük – mondta a Chelsea-vel, a Bayernnel, a PSG-vel, a Milannal, a Real Madriddal bajnokságot, a Milannal és a Reallal összesen három BL-t nyert tapasztalt edző.

Majd azt fejtegette, hogy melyik hadrend passzol a leginkább a csapatához. – Időnként, például az Espanyol elleni meccsen, a 4-4-2-es felállásban próbáltunk védekezni, de most már tisztában vagyok azzal, hogy a mai Realnak 4-3-3-as hadrendben kell felállnia. Lesz néhány meccs, ahol 4-3-3-ban, igazi szélsők nélkül lépünk pályára, de ez a csapat inkább hozzászokott ahhoz, hogy 4-3-3-as felállásban játsszon, és ez az ideális a játékoskeretnek – mondta Ancelotti. 

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.