Csapatutasítás áldozata lett Michelisz Norbert

Hetedik és hatodik helyeken zárta Michelisz Norbert a túraautó-világkupa (WTCR) franciaországi versenyhétvégéjét Pau-Arnosban. A szombati időmérőn megszerzett harmadik hely után több volt benne, de előbb csapatutasítás, majd technikai probléma húzta le az eredményességét. Ezzel együtt is messze ő volt a legjobb magyar a pályán.

Magyar Nemzet
2021. 10. 17. 13:07
AUTO - WTCR 2021 - RACE OF FRANCE
Michelisz Norbert (hun), BRC Hyundai N Lukoil Squadra Corse, Hyundai Elantra N TCR, portrait during the 2021 FIA WTCR Race of France, 6th round of the 2021 FIA World Touring Car Cup, on the Circuit Pau-Arnos, from October 16 to 17, 2021 in Arnos, France - Photo Xavi Bonilla / DPPI Fotó: Xavi Bonilla
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

– Nagyon boldog vagyok, ez már a harmadik vagy a negyedik alkalom, hogy a Q3-ban végeztem, néhány pontot is lehet ilyenkor gyűjteni, jó a kiindulópont a futamokra. Jó az autó, legalább az egyik futamon szeretnék dobogóra állni – nyilatkozta a szombati időmérő után, amelyen a harmadik helyet szerezte meg.

Ezzel a fordított rajtrácsos futamnak a top 10 második feléből vághatott neki a Hyundai versenyzője, aki fellépett a hatodik helyre. Nem tartott sokáig az akciósorozat, ugyanis Tiago Monteiro balesetet szenvedett, emiatt rögtön jött be a safety car.

Az újraindítás után Michelisz sokáig maradt a hatodik helyen, egészen a 15. körig, amikor elengedte a mögötte autózó márkatársát, Jean-Karl Vernayt, akinek a bajnokság negyedik helyén állva a legnagyobb esélye van a végső győzelemre a Hyundai-pilóták közül.

Innen már nem változott az állás, Michelisz a hetedik helyen fejezte be az első futamot. A másodikon aztán az időmérőn megszerzett harmadik helyről indult. A rajtnál megtartotta ezt a pozícióját, aztán beállt a vonatozás a francia pályán, ahol nehéz előzni.

Michelisz Link & Cós szendvicsben haladt, előtte Yvan Muller, mögötte Santiago Urrutia ment, és egészen a futam hajrájáig nem úgy tűnt, hogy változás történik az élen haladók között. A 17-18. körben azonban Michelisz tempója eltűnt, látványosan lelassult alatta a Hyundai, miután Urrutia nekiment hátulról. Az uruguayit figyelmeztették az eset miatt.

Több autó feltorlódott Michelisz mögött, aki egy darabig hősies védekezéssel tartotta magát, de hiába volt hátra csak néhány kör, annyival lassabb volt az autója, hogy képtelenség volt megőrizni a pozícióját. Az ötödik helyig esett vissza, amikor egy baleset miatt bejött a safety car, ami ebben a helyzetben segített Michelisznek.

Az újraindítás után egy kör maradt versenykörülmények között a futamból, Michelisz mögött Esteban Guerrieri és Yann Ehrlacher egymással volt elfoglalva, ám utóbbi a befutónál, a célegyenesben lehajrázta a magyar versenyzőt, akinek az autója láthatóan problémákkal küzdött. Küzdelmes hatodik hely lett a vége.

Ezzel együtt is messze Michelisz volt a legjobb magyar Pau-Arnosban, ahol Tassi Attila 12. és 16. a Hondával, Boldizs Bence pedig a Cuprával 16. és 19. lett.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.