Dibusz visszakapta a helyét, két norvég a Fradi-kezdőben

A Celtic és a Ferencváros is kijelölte kezdőcsapatát a kivételesen keddi időpontban sorra kerülő Európa-liga-csoportmeccsre.

Magyar Nemzet
2021. 10. 19. 15:47
Dibusz Dénes már megismerkedett a berni műfűvel Fotó: Nemzeti Sport/Árvai Károly
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Peter Stöger hétfőn még úgy fogalmazott , hogy bizonytalan azzal kapcsolatban, melyik kapusa véd a Celtic otthonában. Végül az első számú hálóőrnek számító mellett döntött, ami nem meglepetés, bár Dibusz egészségügyi állapota kérdéses volt, miután egy hete a válogatottal nem utazott el Angliába, és a hét végi, vereséggel zárult ZTE elleni bajnoki meccsre sem nevezte a Fradi. Szintén válogatott poszttársa, Bogdán Ádám a döntés értelmében a kispadon kezd Glasgow-ban.

Stöger azzal okozott kisebb meglepetést, hogy a kezdőcsapatba jelölte Kristoffer Zachariassent is a másik norvég, Tokmac Nguen mellé. Utóbbi lőtte az egy évvel ezelőtti Celtic–FTC BL-selejtező győztes gólját.

A Ferencváros kezdője: Dibusz – Wingo, Blažič, S. Mmaee, Ćivić – Laïdouni, Vécsei – Tokmac, Zachariassen, Uzuni – R. Mmaee. 

A Celtic kezdője: Hart – Ralston, Carter-Vickers, Starfelt, Montgomery – C. McGregor, Turnbull – Abada, Rogic, Jota – Furuhasi.

Két forduló után mindkét csapat 0 ponttal áll az Európa-liga G csoportjában, így a két zöld-fehér együttesnek egyaránt győzelemre van szüksége a 16.30-kor kezdődő találkozón.

A borítóképen Bogdán figyeli Dibuszt. Fotó: Nemzeti Sport/Árvai Károly

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.