Guardiola: Ez az, amiért a Premier League a legjobb bajnokság!

Kétszer vezetett, mégsem tudta otthon tartani a három pontot a Manchester City ellen a Liverpool az angol élvonalbeli labdarúgó-bajnokság hetedik fordulójának vasárnapi játéknapján. A két sztárcsapat rangadóján 2-2-es döntetlen született.

Magyar Nemzet
2021. 10. 03. 20:53
Liverpool FC vs Manchester City
epa09504102 Mohamed Salah (C) of Liverpool scores the 2-1 lead against Manchester City's goalkeeper Ederson (L) during the English Premier League soccer match between Liverpool FC and Manchester City in Liverpool, Britain, 03 October 2021. EPA/Andrew Yates EDITORIAL USE ONLY. No use with unauthorized audio, video, data, fixture lists, club/league logos or 'live' services. Online in-match use limited to 120 images, no video emulation. No use in betting, games or single club/league/player publications Fotó: Andrew Yates
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az első félidőben a Manchester City azt csinált az Anfielden, amit szeretett volna, lefocizta a pályáról a szürke Vörösöket, igaz, helyzetbe csak elvétve került. Hiába a hatalmas mezőnyfölény, 0-0-val fordultak a felek.

A szünetben viszont Jürgen Klopp mester alighanem rendet tett a liverpooli fejekben, és a második játékrészt lendületesen kezdték a hazaiak. A rohamok az 59. percben értek góllá: Mohamed Szalah és összjátéka után utóbbi vette be Éderson kapuját, aki a bajnoki idény során mindössze másodszor kapitulált (1-0).

Tíz perc múlva a másik brazil hálóőrt, Alisson Beckert is mattolták. remekül találta meg az üresen maradt Phil Fodent, aki éles szögből a hosszúba lőtt (1-1).

Szalah zsenialitása nyomán újra vezetéshez jutott a hazai gárda. Az egyiptomi szélső a teljes manchesteri védelmet átjátszva szerezte meg idénybeli hatodik gólját a 76. percben (2-1).

A liverpooli öröm azonban újfent tiszavirág-életű volt, ugyanis újabb öt perc elteltével is megvillant. A belga klasszis a tizenhatos vonaláról eleresztett lövése Joël Matipon megpattanva került a kapuba (2-2).

A folytatásban már nem született gól, így a válogatott szünet előtt a Liverpool 15 pontjával visszacsúszott a második helyre, a Manchester City 14 egységgel a harmadik. S bár egyik csapatnak sem jött igazán jól a döntetlen, mindkét mester elégedett volt a végeredménnyel.

– Az első félidőben az átlagosnál rosszabb teljesítményt nyújtottunk, túl passzívak voltunk, a City kezére játszottunk. Ez volt az eddig legrosszabb félidőnk vele szemben. Elégedett voltam, amikor meghallottam a sípszót az első játékrész végén, mert sok dolgon kellett módosítanunk – magyarázta Jürgen Klopp, a hazaiak vezetőedzője. – A második félidő már teljesen más képet mutatott. Ha csak azt játszottuk volna le, akkor megérdemeltük volna a győzelmet, de az első félidő láttán örülök az egy pontnak.

– Micsoda meccs! Sajnos nem tudtunk nyerni, de nem is veszítettünk. A Premier League éppen emiatt a legjobb bajnokság, itt bármelyik oldalra billenhet a mérleg – lelkendezett a manchesterieket irányító Pep Guardiola. – Az eredmény olyan, amilyen, nem tudunk rajta változtatni. Tudom, hogy milyen nehéz ez ellen az edző és a játékosai ellen. Minden alkalommal hatalmas kihívás ellenük pályára lépni. Ahogy a Stamford Bridge-en és Párizsban játszottunk, megmutatta, hogy milyen kiváló csapat is vagyunk valójában. Ilyen teljesítménnyel a párizsi vereség és a mostani döntetlen is elfogadható. Most csak azért imádkozom, hogy a játékosok épségben térjenek vissza a válogatottszünet után – tette hozzá.

Premier League, 7. forduló:
Liverpool–Manchester City 2-2 (0-0)
gólszerző: Mané (59.), Szalah (76.), ill. Foden (69.), De Bruyne (81.)

További eredmények:

Tottenham Hotspur–Aston Villa 2-1 (1-0)
Crystal Palace–Leicester City 2-2 (0-2)
West Ham United–Brentford 1-2 (0-1)
Brighton–Arsenal 0-0
Burnley–Norwich City 0-0
Chelsea–Southampton 3-1 (1-0)
Leeds United–Watford 1-0 (1-0)
Wolverhampton Wanderers–Newcastle United 2-1 (1-1)
Manchester United–Everton 1-1 (1-0) 

A borítóképen: Mohamed Szalah gólt szerez a Manchester City ellen Fotó: EPA/Andrew Yates

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.