Ronaldo bosszús, Solskjær nem bánja, hogy a kispadra küldte

Nem bírt az Evertonnal a Manchester United, így az 1-1-es döntetlen után hazai pályán hullajtott pontokat az angol élvonalbeli labdarúgó-bajnokság hetedik fordulójának szombati mérkőzésén. Ole Gunnar Solskjær, a hazaiak vezetőedzője sztárjai sokaságát pihentette, de a végeredmény ellenére is kiáll a döntése mellett.

Magyar Nemzet
2021. 10. 02. 19:09
Manchester United vs Everton FC
epa09501509 Manchester United manager Ole Gunnar Solskjaer (L) and Cristiano Ronaldo (R) during the English Premier League soccer match between Manchester United and Everton FC in Manchester, Britain, 02 October 2021. EPA/Peter Powell EDITORIAL USE ONLY. No use with unauthorized audio, video, data, fixture lists, club/league logos or 'live' services. Online in-match use limited to 120 images, no video emulation. No use in betting, games or single club/league/player publications Fotó: Peter Powell
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Impozáns látványt nyújtott a Manchester United kispadja az Everton elleni bajnoki kezdetén: Cristiano Ronaldót, Jadon Sanchót, Paul Pogbát és Jesse Lingardot sem nevezte a kezdőcsapatba Ole Gunnar Solskjær. Előbbi hármat a második félidőben azért pályára küldte a norvég mester, azonban a nagyágyúk bevetésével sem tudta megtörni a MU a liverpooliakat, és csak 1-1-es döntetlent értek el az Old Traffordon.

A lefújást követően Ronaldo bosszúsan hagyta ott a gyepszőnyeget, de Solskjær az eredményt látva sem bánja, hogy kihagyta a kezdőcsapatból a portugált:

– Egy hosszú-hosszú idény során döntéseket kell hoznod, odafigyelni, mennyire leterheltek a játékosaid. Úgy gondolom, hogy én jól döntöttem. Anthony Martial jól teljesített, szerzett egy gólt, Edinson Cavaninak pedig játékpercekre volt szüksége, és be is találhatott volna – magyarázta az ördögöket irányító szakember.

Solskjær húzása érthető, ha megnézzük csapata menetrendjét a következő időszakra. A manchesteriek a válogatottszünet után sorrendben a Leicesterrel, az Atalantával, a Liverpoollal, a Tottenham Hotspurrel, újra az Atalantával, végül pedig a Manchester Cityvel vívnak ütközetet.

– Ez egy fontos hónap. Összpontosítanunk kell, és kihasználni a válogatottszünet adta lehetőségeket. Jelenleg az általános hangulat jó a csapaton belül, a játékosok fejlődni akarnak – húzta alá a mester. – Magabiztos vagyok, hogy ki tudjuk hozni a legjobbat ebből a keretből. Sok minden történt velünk az elmúlt hónapban (több játékost is igazolt a United – a szerk.). Bőven van min dolgoznunk, de hiszek ezekben a játékosokban és ebben az edzői stábban.

Premier League, 7. forduló:
Manchester United–Everton 1-1 (1-0)
gólszerzők: Martial (43.), ill. Townsend (65.)

Az élmenők közül a Chelsea 3-1-es győzelmet aratott a találkozót tíz emberrel befejező Southampton ellen.

Chelsea–Southampton 3-1 (1-0)
gólszerzők: Chalobah (9.), Werner (84.), Chilwell (89.), ill. Ward-Prowse (61. – tizenegyesből)
kiállítva: Ward-Prowse (77.)

A borítóképen: (balra) és Ole Gunnar Solskjær az Everton elleni mérkőzésen. Fotó: EPA/Peter Powell

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.