Győri henger Dániában, Martínnal még hibátlan az ETO

A dán Odense sem jelentett akadályt a Győri Audi ETO-nak a női kézilabda Bajnokok Ligájában. Az előző szezon bronzérmese elsősorban Silje Solberg kapusbravúrjainak és a hatékony szélsőjátékának köszönhetően 31-26-ra győzött. Az ETO továbbra is hibátlan a szezonban.

Szilágyi
2021. 10. 17. 17:32
Simán nyert az ETO Fotó: MTI/EPA/Liselotte Sabroe
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A mérkőzés napján derült ki, hogy Crina Pintea sérülés miatt nem állhat Ambros Martín rendelkezésére; a válogatott szünete után visszatérő román beálló nem léphetett pályára az Odense ellen. Ettől még nem kellett félteni a tétmeccsen a rendes játékidőt, tekintve a BL-ben 60 meccs óta veretlen Győrt Gudmében. A dán csapat kénytelen volt feladni a pályaválasztói jogát, Odensében rendezték az ETO elleni meccsel egy időpontban a dán tollaslabda-bajnokságot, ezért volt kénytelen  albérletben játszani az ETO ellenfele. A Győr hibátlan mérleggel és a BL-szezonban először Estelle Nze Minkóval a soraiban várta a dániai ütközetet.

Fotó: MTI/EPA/Liselotte Sabroe

Öt percet kellett várni az első gólra, Schatzl Nadine lerohanásból szerzett vezetést az ötszörös BL-győztes magyar csapatnak. 2-1-nél vezetett utoljára a meccsen az Odense, a Győr a széleken és a beálló pozícióban bontotta meg a dánok védekezését. Hiába védett fantasztikusan, a szünet előtti utolsó tíz percig ötvenszázalékos hatékonysággal a hazaiak kapusa, a junior világbajnok, Althea Reinhardt, a dánok nem tudtak felzárkózni, vagy amikor ott loholtak a Győr előtt és az egyenlítésért támadtak, Silje Solberg védett nagyot. Nze Minko visszatérése csodálatosan sikerült: a francia világbajnok félpályás, üres kapus góllal nyitott, és volt még egy látványos, talpról eleresztett átlövésgólja a szaggatottról. A hajrában kinyílt az olló a két csapat között, az ETO egy 5-1-es rohammal 16-11-re alakította az állást, megnyugtató előnnyel ment szünetre. 

Nem sokat változott a forgatókönyv a második félidőben: Solberg, a hatalmas kedvvel játszó irányító, Stine Oftedal és a szélsők villogtak elsősorban a Győrnél. Lehetőséget kapott is, és góllal kezdett. 

A különbség nem csökkent, sőt hatgólos győri előnynél kért időt a dánok edzője, de úgy tűnt, semmi sincs, ami feltartóztatja a győri hengert. Már nyolc is volt a különbség, amikor érthetetlen kapkodásba kezdett az ETO, fel is kapaszkodott az ellenfele öt gólra. Martín nem nézte tétlenül az eseményeket, amint lőtávolon belülre érkezett az ellenfél, időt kért. Jól tette, a Győr a hajrára újra megfelelően összpontosított, a csereként beállt Despotovics is gólt szerzett, csak Fodor Csenge és Veronica Kristiansen maradt gólképtelen, de ennek már nem volt semmiféle jelentősége. 

A Győr nagyon simán, olykor félgőzzel nyert Dániában. Az ETO kapusát, Silje Solberget választották a mérkőzés legjobbjának.

 2018. január 26-a óta továbbra is veretlen az ETO a Bajnokok Ligája csoportkörében.

Női kézilabda Bajnokok Ligája, B csoport: Odense–Győri Audi ETO 25-31 (11-16)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.