Hosszú Katinka baristának állt, de még idén újra úszna is

Különleges eseményre hívta a Mol a sajtó képviselőit és a rajongókat szerda reggel, ugyanis olimpikon sztársportolók álltak a pult mögé a Blaha Lujza téren megnyílt Fresh Corner Caféban. Hosszú Katinka, Szilágyi Áron, Manhercz Krisztián és Varga Dénes főzték a kávét, miközben ők is legurítottak egy-két csészével.

2021. 10. 13. 12:02
null
Fotó: Peter Sorok
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Hosszú Katinkának nem sikerült jól a tokiói olimpia, azóta pedig elsősorban a pihenés játszotta a főszerepet az életében. Két kávé között azonban elárulta, hogy másfél hete elkezdte az edzéseket, és bár olyan pletykák is szárnyra kaptak, hogy mégis inkább visszavonulna, ezt most cáfolta, noha elismerte, az első vízbe csobbanás nem volt kellemes neki.

– Elkezdtem edzeni másfél hete, úgyhogy véget ért az olaszországi pihenőm, és reményeim szerint még idén versenyezni fogok. Próbálom minél gyorsabban ledolgozni a pihenő miatti kiesést – nyilatkozta Hosszú, akit így idén jó eséllyel még világversenyen is láthatunk úszni, hiszen december 13. és 18. között rövidpályás világbajnokságot rendeznek az Egyesült Arab Emírségekben.

Az is kiderült, hogy Hosszú egyelőre nem lenne a legjobb barista, de lelkesen tanulja a kávéfőzés rejtelmeit, már csak azért is, mert nagy mennyiségben fogyasztja az italt.

– Van, hogy hét-nyolc kávét is megiszom egy nap – árulta el Hosszú. – De úgy vagyok vele, hogy ezt le is dolgozom, bőven van mellette edzés. Nekem a versenyzéshez is szükségem van a koffeinre, amely bizonyos szintig segíti a teljesítményt, nálam pedig sikerült jól belőni, hogy mi az a mérték. Kávé nélkül nem is tudom elkezdeni a napot, otthon külön darálós, karos, komoly gépünk van, de annyira még nem megy jól a kávéfőzés, eléggé vizes lesz.

Tokióban zsinórban a harmadik olimpiáján lett aranyérmes a kardvívó aki szintén sokat kávézik, nála napi öt-hat kávé az adag. A nyári olimpián azonban a legfontosabb napon egyszerűen megfeledkezett róla, ami miatt aggódott is.

A főszereplők: Szilágyi Áron, Manhercz Krisztián és Varga Dániel    Fotó: Peter Sorok

– Tokióban az egyéni versenynapot izgulósan indítottuk az edzőmmel, így az elmúlt hét-nyolc évben először fordult elő velem, hogy elfelejtettem kávézni a reggeli után – elevenítette fel Szilágyi. – Már a buszon ültünk, amikor eszembe jutott a mulasztás, ami miatt indiszponált voltam, nem voltam abban az állapotban, mint szoktam. 

Első dolgom volt a versenyhelyszínen, hogy kávéztam, közben átbeszéltük a napot, így indult a verseny.

Azt meg tudjuk, hogy végződött: olimpiai bajnoki címmel. Miközben Hosszú Katinka elvonult kávét főzni, az olimpiai bajnok vízilabdázó, Varga Dániel, aki ma már az OSC vezetőedzője, elsütött egy poént: készül a „Hosszú-kávé”.

Tőle a játékosa, Manhercz Krisztián vette át a szót, aki Tokióban a horvátok ellen megnyert negyeddöntőben hét gólt szerzett, és főszereplője volt a férfiválogatott bronzérmének.

– Az olimpia után három hét pihenőt kaptunk, nem is volt lehetőség többre, így is mindössze másfél hetet edzettünk a BL-kvalifikáció kezdete előtt – mondta Manhercz. – Szeptember eleje óta 22-23 meccset játszottunk, és ugyanilyen ütemben haladunk tovább. Nemrég még Párizsban voltunk BL-kvalifikáción, a következő szombat–szerda pedig újra BL-selejtező lesz a Szolnok ellen. Mindig a következő ellenfélre készülünk, de inkább ez, mint egy újabb karanténos bezártság.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.