Jótékonykodásra készül a Fradi a ZTE elleni bajnokin

A Ferencváros minden belépő árából száz forintot az Ökumenikus Segélyszervezetnek utal tovább a ZTE elleni szombati bajnoki labdarúgó-mérkőzésen.

Magyar Nemzet
2021. 10. 15. 19:40
null
Budapest, 2021. augusztus 4. Ferencvárosi játékosok ünnepelnek, miután csapatuk 2-0-ra gyõzött a Slavia Praha ellen a labdarúgó Bajnokok Ligája selejtezõjének harmadik fordulójában játszott mérkõzésen a Groupama Arénában 2021. augusztus 4-én. MTI/Koszticsák Szilárd Fotó: Koszticsák Szilárd
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Október 16-án, szombaton tartják a gondviselés napját. Ez adta az ötletet arra, hogy a Ferencváros jótékonysági akcióval kedveskedjen a rászorulóknak a ZTE elleni bajnoki mérkőzésen: az FTC és sportmarketing ügynöksége, a Sportfive Hungary Kft. minden belépő árából száz forintot az Ökumenikus Segélyszervezetnek utal tovább, amelyet már 2014 óta támogat.

– Azt gondolom, hogy az FTC-nek a sportsikerek mellett az élet egy másik területén is példaként kell szolgálnia, ezért nem volt kérdés, hogy a klub részt vesz ebben a jeles kezdeményezésben is. Bízom benne, hogy a szurkolóink szép számmal látogatnak majd ki a ZTE elleni bajnokira, hiszen most nemcsak a csapatnak segíthetnek ezzel, hanem olyan embereken is, akiknek minden támogatásra szükségük van – nyilatkozta Orosz Pál, az FTC Labdarúgó Zrt. vezérigazgatója.

A klubnál az Ökumenikus Segélyszervezet helyszíni kitelepülése mellett a látássérültek nehézségeit bemutató labirintus-akadálypályával, csörgőlabda bemutatóval, kerekesszékes akadálypályával készülnek. A drukkereknek lehetőségük nyílik az FTC paralimpikon sportolóival találkozni, valamint a Fradi Fair Play Bizottságot megismerni.

A pályán persze nem lehet helye a jótékonykodásnak, a Fradi hazai pályán mindenképpen győzelemre törekszik.

– Hazai pályán természetesen dominálni szeretnénk a mérkőzésen, remélem, hogy sok helyzetet tudunk majd kialakítani, de ami még fontosabb, hogy hideg fejjel oldjuk meg a vendégkapu előtti szituációkat, és akkor a helyzetkihasználásunk is jobb lesz – mondta Peter Stöger a FradiMédiának. Az osztrák vezetőedző felépült betegségéből, így szombaton már ott lesz a kispadon.

A Ferencváros rögtön az első fordulóban hatalmas meglepetésre a Groupama Arénában 2-1-re kikapott a Kisvárdától, azóta viszont megnyerte mind a hat bajnokiját, s annak ellenére vezeti a tabellát, hogy egy mérkőzéssel kevesebbet játszott üldözőinél.

A ZTE elleni mérkőzés egyben ráhangolás a következő nemzetközi meccsre, a Fradi jövő kedden a Celtic vendége lesz az Európa-ligában.

A ZTE rosszul kezdte a bajnokságot, de az előző fordulóban legyőzte az MTK-t, aminek köszönhetően elmozdult a kieső helyekről, jelenleg a kilencedik.

NB I, 9. forduló:

Péntek:

MTK Budapest–Puskás Akadémia FC 20.00

Szombat:

Gyirmót FC Győr–Paksi FC 14.45

Ferencvárosi TC–ZTE FC 17.00

MOL Fehérvár FC–Budapest Honvéd 19.30

Vasárnap:

Kisvárda Master Good–Újpest FC 14.30

Mezőkövesd Zsóry FC–Debreceni VSC 17.00

Az M4 Sport valamennyi találkozót élőben közvetíti.

A borítóképen: Minél több nézőre számítanak a Fradinál a sikeres akció érdekében

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.