Lett eredménye a magyar szövetség írásbeli panaszának

A világbajnokságon a Nemzetközi Tornaszövetség elnöke, Morinari Watanabe személyesen kereste fel válogatottunkat.

Magyar Nemzet
2021. 10. 15. 12:55
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A Japánban, Kitakjúsúban megkezdődött torna-világbajnokságról a magyar csapat vezetője, egyben a Magyar Tornaszövetség főtitkára, Altorjai Sándor még csütörtökön nem éppen ideális körülményekről számolt be. „Gyalázatos a szállás, ahogyan az étkezés is” – fakadt ki a sportvezető, logisztikai problémákat is sorolva. A magyar delegáció írásban is jelezte a panaszait a Nemzetközi Tornaszövetségnek (FIG).  

Nos, péntekre javult a helyzet, a Nemzetközi Tornaszövetség elnöke, Morinari Watanabe felkereste a mieinket, akik szombaton jobb szállásra költözhetnek, és az elnök az ellátás javulására is ígéretet tett. Nem mellékesen a Székely Zója, Bácskay Csenge, Szilágyi Nikolett alkotta női válogatottunk már túl van a világbajnokság pódiumedzésén, amelyen a csapat minden tagja szépen teljesített.

– Szerencsére pozitívak voltak a benyomásaim a pódiumedzésről, mindenki jól dolgozott, emellett a szervezők is igyekeznek javítani a körülményeken, hivatalosan benyújtott panaszlevelünknek meglett az eredménye – mondta el Altorjai Sándor a Magyar Tornaszövetség hírlevelében. – A reggeli már sokkal bőségesebb, emellett a transzfer is sokkal gyorsabb, ma már öt percet se kellett várnunk, és megérkeztek a taxik. Maga a nemzetközi szövetség elnöke, Morinari Watanabe jött el a szállásunkra, majd miután megtekintette, felajánlotta, hogy költözzünk át egy másik hotelbe, ahol a német és az angol csapat is lakik. Megtekintettük azt a szállodát, és úgy döntöttünk, hogy szombaton átköltözünk. Emellett az elnök biztosított bennünket arról is, hogy a csapatok kérésére az ebéd és a vacsora mennyiségén és a minőségén is javítanak, bőségesebb lesz több meleg étellel.

A jubileumi 50. torna-világbajnokság pénteki napján a csarnokban tehát a nők pódiumedzése zajlott. Kovács Zsófiáék a második csoportban kaptak helyet, ahol talaj, ugrás, felemás korlát, gerenda sorrendben mutatták be gyakorlataikat. Talajon a felemás korlát Európa-bajnoki ezüstérmese, Székely a csapatvezető tájékoztatása szerint kicsit még merevebben mozgott, de összességében jól teljesített, mint ahogy Bácskay Csenge és Szilágyi Nikolett is. Ezt követte az ugrás, ahol már az is biztossá vált, hogy az első felnőtt világversenyén szereplő Szilágyi is indul, így végül az UTE tornásza és a Postás SE sportolója, Bácskay Csenge ugrik kettőt, míg a szintén Postás SE-s versenyző, Székely egyet – az egyéni összetetthez egy ugrás is elegendő. A szabályok szerint egy szeren három tornász indulhat, így talajon, ugráson és gerendán is mindhárman bemutatkoztak a pódiumedzésen. Felemás korlátra egyébként már mindenki „feloldódott”, itt Kovács, Székely és Bácskay tornászott.

A kétszeres Európa-bajnok Kovács Zsófia is jól teljesített – ő tehát csak felemás korláton indul a vb-n –, ráadásul a nehezebb leugrásával fejezte be a gyakorlatát. A gerendát is szépen végrehajtották Székelyék, persze kisebb hibák voltak, ezeknek a kijavítására azonban van lehetőség, akár rögtön a pódiumedzés utáni tréningen. 

A világbajnokság szombaton a férfiak pódiumedzésével folytatódik, ahol a Mészáros Krisztofer, Tomcsányi Benedek, Bátori Szabolcs, Dobrovitz Ádám, Vecsernyés Dávid összeállítású válogatottunk a második csoportban nyújtó, talaj, lólengés, gyűrű, ugrás, korlát sorrendben mutatja be gyakorlatait.

Borítóképünkön a világbajnokság helyszíne. Forrás: Twitter/FIG

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.