Marco Rossi megvédte hazánkat a rasszista vádakkal szemben

A magyar labdarúgó-válogatott szövetségi kapitánya több fiatalnak is lehetőséget ad az angolok elleni keddi vb-selejtezőn. Marco Rossi okosan bújt ki a Magyarország és a rasszizmus kapcsolatát firtató kérdés alól.

Magyar Nemzet
2021. 10. 11. 20:43
ROSSI, Marco
Marco Rossi nélkül kell a válogatottnak lejátszani a csütörtöki meccset Fotó: Valda Kalnina
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Miként korábban megírtuk, Gareth Southgate angol szövetségi kapitány kedd délutáni sajtótéjékoztatóján nem került elő a magyar szurkolókat célzó rasszis vád, Marci Rossi, a magyar válogatott olasz szakvezetője azonban nem úszta meg ez irányú kérdés nélkül.

Egy angol újságíró arra reagáltatta Rossit, miszerint a két csapat budapesti összecsapását követően a brit lapok sokkal inkább az általuk ellenségesnek, rasszistának leírt hangulatról írtak, mintsem a futballról. A magyar válogatott szövetségi kapitánya úgy felelt, a végül zárt kapus büntetést hozó incidens mindössze néhány emberhez köthető.

Magyarország, akárcsak Anglia vagy bármelyik európai ország, nyitott, toleráns és demokratikus ország

 – szögezte le az olasz szakember.

Rossinak még egy kellemetlen kérdést feltettek: súlyos vereség esetén lemond-e kedd este.

– Amikor nem jönnek az eredmények, két eshetőség van, lemondani vagy tovább küzdeni, én sosem adom fel, és holnap sem teszek így – válaszolta az olasz tréner.

– Remélem, tudunk egy jó mérkőzést játszani, és sikerül olyan eredményt elérnünk, amivel emelt fejjel jöhetünk le a pályáról – bizakodott Rossi, s hozzátette, tökéletes játékra van szükség ahhoz, hogy megfékezzék a klasszisokkal felálló Eb-ezüstérmes angolokat.

Az olasz szakember megjegyezte, a selejtezősorozat végéhez közeledve – amikor csapata érdemben már nem tud beleszólni a továbbjutás kérdésébe – természetesen el kell gondolkodni a jövőn, így a keddi összecsapáson több fiatal futballistát is pályára küld, ráadásul éppen a Wembleyben, ahol ennek hagyománya is van.

Rossinak biztosan több helyen kell majd változtatnia a szombati összecsapáshoz képest, amikor a magyar válogatott a Puskás Arénában 1-0-ra kikapott Albániától. az RB Leipziggel kötött megállapodás szerint visszatért klubjához, míg Kleinheisler László sérülés, pedig sárga lapok miatt nem léphet pályára.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.