Michelisz ismét remekelt, a többi magyar viszont szenvedett

Michelisz Norbert magabiztosan menetelt a Q3-ig a túraautó-világkupa franciaországi versenyhétvégéjének időmérőjén, amelyen végül a harmadik helyet szerezte meg. A többi magyar vagy magyar érdekeltségű versenyző már az elején kiesett.

Magyar Nemzet
2021. 10. 16. 17:45
AUTO - WTCR 2021 - RACE OF FRANCE
05 Michelisz Norbert (hun), BRC Hyundai N Lukoil Squadra Corse, Hyundai Elantra N TCR, action during the 2021 FIA WTCR Race of France, 6th round of the 2021 FIA World Touring Car Cup, on the Circuit Pau-Arnos, from October 16 to 17, 2021 in Arnos, France - Photo Xavi Bonilla / DPPI Fotó: Xavi Bonilla
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Olyan pályára érkezett a túraautó-világkupa (WTCR) mezőnye Pau-Arnosban, amelyen egy versenyző kivételével senki sem ment korábban, a francia Jean-Karl Vernay is csak 14 évvel ezelőtt, és az emlékei meglehetősen kopottak voltak róla. a többi Hyundai-pilótával együtt mezei pályanapon, nem versenyautóval igyekezett feltérképezni a kört szeptemberben.

– Tisztára, mint egy mini Nürburgring – jellemezte Michelisz a Pau-Arnos-kört, amely tele van szintkülönbségekkel, különböző minőségű aszfaltrészekkel, s ami a legfontosabb, próbára teszi a versenyzői képességeket, így az autók közti technikai különbségek kisebb súllyal esnek latba, mint egy átlagos pályán.

Michelisz egy körön általában erős, a szabadedzéseken előbb a nyolcadik, majd az ötödik legjobb időt autózta. Az időmérő elején máris lengett a piros zászló, miután Gilles Magnus balesetet szenvedett az Audival.

Kis szünet után Michelisz első, 1:19-es gyors köre csak bemelegítés volt, másodjára már 1:18,889-et ment, amivel az élre állt. A két szabadedzést is beleértve ő volt az első, aki 1:19 alá ment Pau-Arnosban.

Michelisz Norbert elkapta a fonalat Fotó: Xavi Bonilla

Ugyanerre csak a tavalyi bajnok, Yann Ehrlacher volt képes a Q1-ben, a Link & Co pilótája 69 ezreddel megelőzte Micheliszt, így ők jutottak tovább az első két helyen. A többi magyar vagy magyar érdekeltségű versenyző elvérzett: Tassi Attila 18. lett a Hondával, a Zengő Motorsport versenyzői közül Rob Huff a 14., Jordi Gené a 16., Boldizs Bence a 17., Mikel Azcona a 19. helyen esett ki.

A Q2-ben Michelisz elsőre újra 1:19-es kört futott, amivel a nyolcadik helyen állt, de ezzel ismét csak előkészítette az igazán gyors körét. Második próbálkozásra gyorsabb volt, mint a Q1-ben (1:18:810), és ezzel ismét a második legjobb idővel jutott tovább, immáron a legjobb öt közé. Ismét egy hazai pályán versenyző francia volt csak jobb nála, ezúttal nem Ehrlacher, hanem Vernay.

A Q3-ban már mindenkinek csak egy lehetősége volt gyors kört futni, Michelisz pedig utolsóként újra 1:19-et hozott össze. Mindig másodjára jött ki neki az 1:18, ami kellett volna a pole pozícióhoz. Az 1:19,235 a harmadik helyre volt elég a magyar versenyzőnek a győztes Yvan Muller és a második Vernay mögött.

Michelisz a vasárnapi első, fordított rajtrácsos futamot (10.15) így a nyolcadik, a második versenyt (12.15) a harmadik helyről kezdi majd. 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.