Nagyon kitoltak a törökökkel a japán szakácsok a vb-n

Női tornászaink után szombaton a férfiak is túlestek a pódiumedzésen Kitakjúsúban.

Magyar Nemzet
2021. 10. 16. 16:15
null
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A Japánban, Kitakjúsúban zajló torna-világbajnokságon az elhelyezésével elégedetlen magyar válogatottat átköltöztették egy magasabb komfortfokozatú szállodába, de más nemzeteknek is akadnak problémái.

– Az új szállodában sokkal jobb minden, de a reggeli esetében ugyanúgy kis dobozokban kapjuk meg az ételt, ezt a folyosóra teszik ki, odamegyünk érte, és a szobában fogyasztjuk el. Amúgy már sokkal tartalmasabb adagokat kapnak a sportolók. A szállodában van kávéautomata is a portán, oda le lehet menni, de  a biztonsági szabályok miatt csak fent a szobában lehet elfogyasztani az italokat. Ami továbbra is problémás, az a vacsora és az ebéd. Ma például csak hal és sertés között lehetett választani, ami a mellettünk ülő törökök esetében kifejezetten problémás volt, hiszen ők sertést vallási okokból nem fogyasztanak, a halat pedig nem szeretik. Bízunk benne, hogy nagyobb lesz majd a választék, jó lenne még a versenyek kezdete előtt a tornászok energiaraktárait „feltölteni”– mondta el Altorjai Sándor, a Magyar Tornaszövetség főtitkára, delegációnk vezetője.

A csarnokban női válogatottunk után a férfiak – Mészáros Krisztofer, Tomcsányi Benedek, Bátori Szabolcs, Dobrovitz Ádám és Vecsernyés Dávid – is túl vannak a pódiumedzésen.

– Összességében elmondható minden delegációról, hogy a versenyzők többet hibáznak az átállás és a körülmények miatt. Ez a mieinkkel sem volt másként, Vecsernyés és Tomcsányi jó gyakorlatot csinált nyújtón, de Mészáros Krisztofer hibázott. Ezt követte a talaj és a lólengés, ahol szintén voltak rontások, de ezeket a fiúk szépen javították. Az edzés második fele már mindenkinek jól ment – nyilatkozta Altorjai Sándor.

A magyar férfiak helyi idő szerint kedden este mutatkoznak be a vb-n, és igyekeznek ehhez igazítani a napirendet. Közben kialakult a végleges indulási rend is: Dobrovitz Ádám talajon, gyűrűn és ugrásban, Bátori Szabolcs korláton és lólengésben szerepel. A szerspecialista Vecsernyés Dávid csak nyújtón indul, míg a két győri tornász, Mészáros Krisztofer és Tomcsányi Benedek mind a hat szeren megméreti magát.

Női válogatottunk – Székely Zója, Bácskay Csenge, Szilágyi Nikolett  – hétfőn 11.15-kor lép a szerekhez.

Borítókép: Twitter/FIG

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.