Nagyszerű megoldás, bravúros győzelem Fucsovicstól

Fucsovics Márton a wimbledoni negyeddöntője óta először nyert két meccset egymás után, ráadásul korábbi top 10-es játékost búcsúztatott Antwerpenben.

Magyar Nemzet
2021. 10. 21. 17:00
FUCSOVICS Mrton
Fucsovics Márton a második játszmában játszott jobban a dél-afrikai Harris ellen Fotó: MTI/AP/Neil Redmond
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

a héten Antwerpenben megszakította rossz sorozatát: öt egymást követő vereség után végre meccset nyert, az osztrák Dennis Novak ellen egy szoros és egy sima szettben érvényesítette a papírformát.

A csütörtöki második fordulóban már sokkal nehezebb ellenfél, a belgiumi ATP 250-es torna negyedik kiemeltje, a spanyol Roberto Bautista Agut várt a magyar éljátékosra.

Az első játszmában Fucsovics breakelőnybe került, de ezt nem tudta megtartani, s hiába nyert látványos labdameneteket, a szettet tie breakben elveszítette.

A második játszmát még jobban kezdte a magyar teniszező, 5:0-ra ellépett, végül 6:3-mal harcolta ki a döntő szettet.

Ha pedig már kiharcolta, abban is domináns játékkal folytatta, így szetthátrányból fordítva legyőzte a korábbi top 10-es, az aktuális ATP-rangsorban 20. helyen jegyzett Bautista Agutot.

Fucsovics a kiváló első fél évét megkoronázó wimbledoni negyeddöntője óta először nyert két egymás utáni meccset, és szintén először győzött le azóta önmagánál magasabban rangsorolt ellenfelet.

Az aktuális világranglistán 39. helyezett magyar teniszező az antwerpeni negyeddöntőben a dél-afrikai Lloyd Harris (7. kiemelt) ellen játszik, akit idén egyszer Dohában már legyőzött.

Antwerpen, ATP 250-es torna, 2. forduló

Fucsovics (magyar)–Bautista Agut (spanyol, 4.) 6:7, 6:3, 6:1

A borítóképen: Fucsovics Márton Fotó: MTI/AP/Neil Redmond

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.