Parádés meccsen parádésan fordított a világbajnok a világranglista első ellen

A labdarúgó Nemzetek Ligájában Belgium a szünetben 2-0-ra vezetett a franciák ellen, ám a világbajnok lenyűgöző második félidőt produkálva 3-2-re megfordította az eredményt, és így vasárnap este ő játsszak a döntőt Spanyolország ellen.

2021. 10. 07. 23:22
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A világranglista első helyezett Belgium csapott össze a negyedikkel – ez az adat remek meccset ígért a Nemzetek Ligája második elődöntőjében. Az elsőt a friss Európa-bajnok olaszok játszották szerdán este Milánóban a spanyolok ellen, és az utóbbiak nyertek 2-1-re, ami azért is fájó lehetett a hazai csapatnak, mert ezzel megszakadt 37 mérkőzés óta tartó veretlensége. A Squadra Azzurra utoljára még 2018 októberében, szintúgy egy Nemzetek Ligája mérkőzésen szenvedett vereséget Portugáliától 1-0-ra.

Ellenfél kerestetett tehát Spanyolországnak, és eleinte úgy tűnt, az a regnáló világbajnok Franciaország lesz. Jobban kezdte a meccset, bár a belgáknak is volt egy nagy helyzetük,  a gallok futballoztak veszélyesebben. Aztán a világranglista vezetője az első félidő hajrájában magához tért, ami sokkolhatta a franciákat, ugyanis gyorsan kaptak két gólt. A 37. percben De Bruyne passza után Carrasco húzott befelé balról Pavard mellett, majd némileg váratlanul kilőtte a jobb alsó sarkot – 1-0. Még magához sem térhetett a világbajnok, amikor újra mehetett középkezdéshez, a 41. percben megint De Bruyne volt  a kiszolgáló, Lukaku maga elé engedte a labdát, majd az ötös jobb oldaláról a rövid felső sarokba zúdította – 2-0.

 

 

 

Tegyük hozzá: Lloris kapus egyik gólnál sem állt a helyzet magaslatán… A szünetben tehát úgy tűnt, Belgium tekintélyes előnyhöz jutott, számára az jelentett gondott, hogy ezt a játékosok is így gondolták, és a második félidőben roppant visszafogottan folytatták a mérkőzést. Ez pedig meg is bosszulta magát. A francia csapat nagy fölényt harcolt ki, nem engedte kontrázni sem a belgákat, és a 62. percben szépített: Mbappé két ember közül passzolt Benzemához, aki nagyszerűen fordult be a védők között, és szépen lőtt a bal alsó sarokba – 2-1. És nem engedett a tempóból a világbajnok, a 68. percben ki is egyenlített. Tielemans megrúgta Griezmann lábát a tizenhatoson belül, a játékvezető ezt nem vette észre, de a VAR-szobából figyelmezették, megnézte az esetet, majd megítélte a jogos tizenegyest, amelyből Mbappé a bal felső sarokba bombázta a labdát – 2-2.

 

 

Ezután remek cáfolatot kaptak azok, akik azt vallották, hogy a kontinens legjobbjai nemigen veszik komolyan a Nemzetek Ligáját: mindkét válogatott telje erőbedobással és nagy akarattal harcolt a győztes gólért. Lloris kétszer is bravúrral védett, de Courtois kapuja előtt is állandósult a veszély. Bár inkább utóbbiak álltak közelebb a harmadik gólhoz, a belga Lukaku talált a hálóba egy szemrevaló támadás végén a kapuba, de hiába ünnepelt a társakkal, a VAR rámutatott, hogy lesen volt, így maradt a döntetlen. Akár csak a 90. percben, amikor Pogba szabadrúgásból, 26 méterről a bal felső saroknál a léc és a kapufa találkozását találta el.

Korán lélegeztek fel a belgák, mert néhány másodperc múlva egy gyors támadás végén a tizenhatos jobb sarka közelében érkező L. Hernández elé került a labda, ő pedig azonnal a kapu bal oldalába bombázott – 2-3. Így tehát Franciaország egészen parádés második félidőt produkálva kétgólos hátrányból fordítottak, és vasárnap a világbajnok játszhatja a döntőt Spanyolország ellen, a meccset a kezéből kiengedő Belgium a bronzéremért játszhat az olaszok ellen.

 

Nemzetek Ligája, elődöntő: Belgium–Franciaország 2-2 (2-0), Torino, Allianz Stadion, jv.: Daniel Siebert (német). Gólszerző: Carrasco (37.), R. Lukaku (41.), illetve Benzema (62.), Mbappé (11-esből 69.), L. Hernández (91.)

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.