Stöger állítja, nem tartalékolt a Fradi, de máris a Celtic a téma

Peter Stöger nem esett kétségbe amiatt, hogy a Ferencváros hazai pályán 2-1-re kikapott a ZTE-től a labdarúgó NB I 9. fordulójában. A Fradi edzője elégedett a játékosaival, a szerencse elpártolásával magyarázza a ZTE elleni vereséget. Cáfolja, hogy tartalékoltak volna a Celtic elleni keddi Európa-liga-mérkőzésre, csupán pihenőt adott néhány játékosának.

Magyar Nemzet
2021. 10. 16. 21:18
STGER, Peter
Budapest, 2021. augusztus 3. Peter Stöger, a Ferencváros labdarúgócsapatának vezetõedzõje a másnapi Slavia Praha elleni Bajnokok Ligája mérkõzés elõtti sajtótájékoztatón a Groupama Arénában 2021. augusztus 3-án. MTI/Koszticsák Szilárd Fotó: Koszticsák Szilárd
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Váratlan vereséget szenvedett a Ferencváros a ZTE-től. Az NB I címvédője a meccs elején 2-0-s hátrányba került, s noha Vécsei még az első félidőben szépített, a második félidőben nem sikerült a zöld-fehéreknek egyenlíteniük, Ryan Mmaee egyedül eldönthette volna a találkozót, de kétszer a felső lécet találta el, s kihagyott egy büntetőt, így 2-1-re kikapott a Fradi.

Peter Stöger higgadtan értékelt a találkozó után.

– Mindenekelőtt gratulálok az ellenfélnek. Sajnos volt két-három olyan helyzet, amikor nem következetesen védekeztünk. Megvoltak a lehetőségeink, volt több kapufánk, büntetőt is rúghattunk, jó lehetőségeket dolgoztunk ki, de nem tudtuk befejezni a helyzeteinket. Kicsit hiányzott a szerencse is. A csapaton azt láttam, hogy mindent megtesz a győzelemért, csalódottak vagyunk, hogy most ez nem sikerült – mondta általánosságban a meccsről. 

Stöger cáfolta, hogy tartalékoltak volna a Celtic elleni keddi Európa-liga-mérkőzésre:

– Nem tartalékoltunk. Tudtuk, hogy sok játékosunk a válogatottaktól tért vissza, volt, aki többet, volt, aki kevesebbet játszott, mi pedig azt a döntést hoztuk, hogy bizonyos játékosokról levesszük a terhelést.

A Zalaegerszeg második gólja beadás után fejesből született – hasonló jelenet több is lehet majd a Celtic ellen. Stöger elismerte, hogy a csapata rosszul védekezett ennél a helyzetnél. 

Stöger természetesen már készül a Celtic ellen, pontosan tudja, egy éve milyen körülmények között nyert az FTC a skót csapat vendégeként a Bajnokok Ligája selejtezőjében. Most más meccsre számít.

– Teljesen más mérkőzés lesz, mint a tavalyi: a stadion újra nyitva lesz, engedélyezett a szurkolók jelenléte, más lesz a hangulat. Természetesen a skótok elleni két mérkőzés során próbálunk pontokat szerezni. Az eddigi két csoportmeccsen annak ellenére is megvolt az esélyünk, hogy nem mi voltunk a jobb csapat, a Celtic ellen az lesz a feladatunk, hogy megpróbáljunk pontokat szerezni.

Ne feledjük, a Fradi azt első két meccsét elvesztette az El G csoportjában. Előbb vendégeként 2-1-re a Leverkusentől, majd itthon 3-1-re a Betistől kapott ki.

Bolinak is járt a második esély

Bizony szükség lenne Franck Boli góljaira. Az elefántcsontparti csatár a ZTE ellen szerepelt ismét a Fradiban – fegyelmi okok miatt hetekre a második csapatba száműzték –, gólt azonban nem szerzett.

– Franck nagyon motivált volt, akarta a gólt, kívántam is neki, hogy koronázza meg a teljesítményét egy találattal. Amit kértünk tőle, azt teljesítette. Pár hétig nem edzett a csapattal, de természetesen tisztáztuk a helyzetet. Arról is beszéltünk, hogy vannak szabályok, melyeket mindenkinek be kell tartania. A döntést, amit hoztunk, teljes mértékben megértette. Olyan típusú ember vagyok, aki szerint mindenki megérdemel egy második lehetőséget. A folytatásban szeretném azt az utat járni, hogy közösen haladjunk tovább előre – mondta vele kapcsolatban Stöger.

Waltner: Úgy voltam vele, amíg maradok, addig beleadok száz százalékot

Waltner Róbert, a ZTE vezetőedzője természetesen boldogan értékelt.

– Számunkra ez egy nagyszerű nap. A Fradi ellen idegenben játszani mindig nehéz. Magyarország egyik legjobb csapata, amelyik nemzetközi szinten is jó teljesítményt nyújt. Próbáltam a játékosokat úgy felkészíteni, hogy tekintsék ajándéknak ezt a találkozót, próbálják kiélvezni minden másodpercét. Nem feltartott kézzel érkeztünk, mert minden meccsen győzni szeretnénk. Szerencse is kellett, ami az elmúlt fordulókban nem volt meg, most igen.

Waltner arról is beszélt, milyen érzésekkel dolgozott úgy, hogy közben ő is arról értesült, a ZTE vezetői az utódját keresik.

– Én is csak a sajtóban olvastam erről, de nem változtattam semmin, ugyanúgy készítettem fel a csapatot. Nem tudtam, mit hoz a jövő,

úgy voltam vele, hogy amíg maradok, addig beleadok száz százalékot.

A játékosoknak is elmondtam, hogy ne foglalkozzanak ezzel, csak a mérkőzésekkel. Az MTK ellen már jól néztünk ki, az a győzelem hitet adott, és felszabadultabb volt a felkészülésünk a Fradi ellen.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.