Stöger megbocsátott Bolinak, aki visszakerült a Ferencváros keretébe

Az elefántcsontparti válogatott támadó az utóbbi időben a zöld-fehérek NB III-ban szereplő második számú csapatában játszott.

Magyar Nemzet
Forrás: Fradi.hu2021. 10. 12. 16:16
Fotó: Molnar Adam

Az elefántcsontparti válogatott támadó az utóbbi időben a zöld-fehérek NB III-ban szereplő második számú csapatában játszott.

Visszakerült a Ferencváros labdarúgócsapatának keretébe Franck Boli, aki kimaradt  az Európa-liga-csoportkörre nevezett keretből, mert a klub engedélye nélkül utazott el, korábban pedig a hozzáállásával és az edzésmunkájával volt elégedetlen a szakmai stáb. Boli augusztus közepén a Young Boys otthonában két gólt szerzett a Bajnokok Ligája-selejtezőn, de ez sem jelentett neki felmentést.

A Ferencváros elefántcsontparti válogatott támadója szeptember elején került ki a bajnoki címvédő keretéből, azóta a zöld-fehérek NB III-ban szereplő második számú csapatában edzett és játszott. A 27 esztendős csatár azonban most újra lehetőséget kap Peter Stöger vezetőedzőtől a bizonyításra.

– Mivel nem először volt probléma Franck Bolival, meg kellett hoznunk a döntést, hogy néhány hétig nem edzhet az első kerettel. Tudtuk, hogy a csapat ezzel veszít a minőségéből, de mindenki számára egyértelművé szerettük volna tenni, hogy vannak bizonyos dolgok, amelyek nem maradhatnak következmények nélkül. Ez a teljes keret szempontjából is fontos volt. Hogy Franck kerettag lesz-e a Zalaegerszeg elleni mérkőzésen? Meglátjuk, bármi megtörténhet. A meccs hetében mindenesetre már újra számítok rá az edzéseken, így elképzelhető, hogy a szombati bajnoki találkozó keretében is helyet kap majd – mondta el Peter Stöger a Ferencváros honlapján.

Az osztrák vezetőedzőhöz hasonlóan Hajnal Tamás sportigazgató is kiemelte, fájó, de szükségszerű lépés volt a játékos szankcionálása.

– A csapat érdekeit figyelembe véve akkor ez volt a legjobb döntés. Ezt Franck is tudja, beszéltünk vele, megértette, mi miért történt. Azóta eltelt egy kis idő, a múltat lezártuk, mindenki előretekint. Mindannyian reméljük, hogy céljaink elérésében Franck is fontos szerephez juthat. Teljesen a saját kezében van a sorsa, tisztában van azzal, hogy csak rajta múlik, hogy ismét kivívja a vezetőedző bizalmát. Bízunk benne, hogy az edzéseken és a meccseken is meg tudja mutatni, milyen hasznos tagja a Ferencvárosnak – nyilatkozta Hajnal Tamás.

Borítókép: Franck Boli újra az első csapattal készülhet Forrás: Fradi.hu
 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.