Suárez fa nélkül is tüzet csiholt a rangadó előtt

Szombat este rangadót rendeznek a La Ligában: a gödörben lévő Barcelona a címvédő Atlético Madridhoz látogat. Luis Suáreznek a katalánoknál töltött évek és a csúnya elválás után különösen pikáns az összecsapás.

Magyar Nemzet
2021. 10. 02. 13:18
Luis Suárez Atlético Madrid
Fotó: Getty Images
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Luis Suárez 2020 nyarán távozott Barcelonából, miután az új vezetőedző, Ronald Koeman nem tartott igényt az uruguayi támadó játékára. Azóta azonban Suáreznek ment jobban a sora, új csapatával, az Atléticóval bajnoki címet nyert, míg Koeman rúdja igencsak kifelé áll a katalán fővárosban.

– Ilyen a sors. Fájt, ahogy bántak velem Barcelonában. Én mindent megtettem a klubért, mégis külön kellett edzenem a többiektől. A csapatot azonban továbbra is tisztelem, nem fogok látványos ünneplést rendezni, ha gólt szerzek – ígérte Suárez.

Régóta nem fordult elő, hogy a párosításnak nyilvánvaló favoritja legyen az Atlético, ma mégis ez lesz a helyzet a Wanda Metropolitanóban, amely a vírushelyzet felülvizsgálását követően, 574 nap újra megtelhet a mérkőzésre.

Suárez óvatosan fogalmazott az esélyekről, de egyben oda is szúrt volt csapatának.

– Ahogy a spanyol közmondás tartja, a kidőlt fából nem csinálunk tűzifát, de a helyzet bonyolult. Óvatosnak kell lennünk, mert ha a Barcelona nyerne ellenünk, hatalmas lökést adhatna neki. Egyébként is azt gondolom, hogy a kerete alapján jobban is teljesíthetne az együttes, ezért nem szabad hagyni, hogy épp ellenünk másszon ki a gödörből. Ahogy látom, a csapat önbizalomhiányban szenved, nincs egy karakteres, hiteles vezér, aki felrázná. Az, hogy valaki tapsol és azt üvölti, hogy gyerünk, önmagában semmit sem ér – Suárez utolsó mondata alighanem Koemannak szólt.

A holland szakember eltiltása miatt nem ülhet a kispadon a 21.00-kor kezdődő rangadón, amelyen Suárez először találna be volt csapata ellen. Tavaly az egyik Barcelona elleni meccset koronavírus-fertőzése miatt kihagyta, a másik 0-0-s eredményt hozott.

Borítókép: Luis Suárez. Fotó: Getty Images

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.