Tanulatlan csürheként írta le a Barcelona edzője a támadóit

Reagált Ronald Koeman arra, hogy a Real Madrid elleni, hét végi vereség után rátámadtak a Barcelona szurkolói. Azzal, hogy tanulatlannak, értékeket nem ismerőnek nevezte az indulattól forró drukkereket, nem biztos, hogy elősegítette a békülést.

Magyar Nemzet
2021. 10. 27. 9:33
Ronald Koeman
Barcelona, 2020. augusztus 19. Ronald Koeman, a spanyol elsõ osztályú labdarúgó-bajnokságban játszó FC Barcelona új, holland vezetõedzõje a hivatalos bemutatásán Barcelonában 2020. augusztus 19-én. A csapat öt nappal korábban 8-2-es vereséget szenvedett a Bayern Münchentõl a labdarúgó Bajnokok Ligájának negyeddöntõjében. MTI/EPA/EFE/Alejandro Garcia Fotó: Alejandro Garcia
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Ronald Koeman lett a Barcelona történetének második edzője, aki elveszítette az első három El Clásicóját. A harmadik vereségre vasárnap került sor, amikor a Real Madrid 2-1-es győzelmet aratott a Nou Campban. Ezt nehezen emésztették meg a katalán szurkolók, akik a stadionból távozó holland edzőre támadtak, megrohamozták az autóját és számonkérték a gyenge szereplés miatt.

– Ez társadalmi probléma. Tanulatlan emberek, akik nem tisztelik a szabályokat és az értékeket – reagált a történtekre Koeman. – Stadionon belül teljesen más hangulat uralkodik, és ezt próbálom a fejemben tartani. Azt a fesztiválérzést, nem pedig az ilyen emberek viselkedését.

Még ha igaza is van Koemannak, a fenti nyilatkozata alighanem csak olaj a tűzre, legalábbis a vehemensebb vérmérsékletű drukkerek ettől biztos nem enyhülnek meg az irányába. Már hosszú hónapok óta téma Koeman jövője a Barcelona élén, a csapat jelenleg csak a kilencedik helyen áll a La Ligában. Az eredmények nem jönnek, a klubnál uralkodó anyagi válsághelyzet kezelése és a utáni korszak megkezdése nem megy zökkenőmentesen.

Koeman érzi, hogy már minden meccsnek sorsdöntő jelentősége van a saját szempontjából, legalábbis erre utalt a Rayo Vallecano elleni, mai, madridi bajnoki előtt.

– Nem engedhetünk meg magunknak egymás utáni vereségeket. Felnőtt vagyok, tudom, hogyan működnek ezek a dolgok – jelezte Koeman. – Szeretném élvezni a hátralévő időmet a Barcelona edzőjeként. Ha nyolc évet, annyit, ha fél évet, annyit, ha csak néhány hetet, annyit. Ezért is fontos, hogy nyerjünk Madridban.

A Barcelona ma 19 órakor lép pályára az őt egy ponttal előző, nyolcadik helyezett Rayo Vallecano otthonában a La Ligában.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.